PAPA: SKUPIMO HRABROST I NAPUSTIMO FOSILNA GORIVA!

ML

Mladima je pontifeks maksimumus poručio da upravo u njih polaže sve nade kad se radi o zaštiti planete
(ilustracija, papa pozdravlja vernike prilikom dolaska u Asisi, izvor Vaticanmedia 24. septembar 2022.)

Papa Franja, tokom posete italijanskoj pokrajini Asisi, gde je rođen njegov imenjak Sveti Franja, pozvao je, kako javlja AP, da se "skupi hrabrost radi napuštanja fosilnih goriva". Podsetio je ovom prilikom da "starije generacije ne umeju da čuvaju planetu i mir". Osnivač franjevačkog reda Franjo Asiški je, inače, patron siromašnih, životinja i prirode.

A mladima je pontifeks maksimumus poručio da upravo u njih polaže sve nade kad se radi o zaštiti planete. Izrazio je, takođe, nadu da će upravo oni doprineti da svetska ekonomija bude blaža i pažljivija prema siromašnim ljudima i njihovim potrebama.

Tokom posete gradovima u srednjoj Italiji on se obratio skupini od nekoliko hiljada mladih, među kojima je bilo dosta mladih ekonomista kao i onih koji su radili u start-ap firmama okrenutim ka zašiti prirode. Među njima bila je jedna žena kojoj je, kako je ispričala, organizacija nazvana "Ekonomija Franje", inspirisana upravo svetim Franjom i njegovom pomoći siromašnima, pomogla da pobegne iz Avganistana.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...