PANDEMIJA U JAPANU uzrok ZA PREKO 8.000 SAMOUBISTAVA!

ML

Od početka pandemije dosad, zabeležen je najveći porast samoubistava među ženama između 20 i 30 godina
(ilusttracija, Žene, koje češće od muškaraca imaju neredovne poslove, više su pogođene ekonomski i imaju veće finansijske probleme, navodi japanska studija)

Pandemija covida-19 dovela je do toga da od marta 2020. do juna ove godine bude u Japanu 8.000 samoubistava više nego što bi bilo da u tom periodu nije pandemije. O tome, pozivajući se na naučnu studiju, napisanu ovim povodom, piše japanska novinska agencija Kjodo, čiji članak prenosi AFP.

U tom periodu, tojest od početka pandemije dosad, zabeležen je najveći porast samoubistava među ženama između 20 i 30 godina. Svoj život su, relativno više od drugih kategorija, u ovom periodu prekidale ženske osobe mlađe od 19 godina.

„Žene, koje češće od muškaraca imaju neredovne poslove, više su pogođene ekonomski i imaju veće finansijske probleme. Upravo zato one se češće od muškaraca odlučuju da sebi oduzmu život.“ 

Istraživački tim je procenio pretpostavljeni broj samoubistava na 8.088. Iako su podaci vlade ukazivali da broj samobistava u "zemlji izlazećeg sunca" pada između 500 i 3.000 godišnje, tj trend se obrnuo od 2020, tj od izbijanja pandemija kovida 19. 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...