SVAKI PETI AUSTRIJANAC OSTAO BEZ PRIJATELJA ZBOG NESLAGANJA OKO ANTIKORONARNIH MERA

M.L.

U proseku, Austrijanci u svoj uži krug prijatelja računaju šest ljudi, a za prijatelje smatraju ukupno 20 osoba
(ilustracija, Protivnici epidemioloških mera u Austriji, decembra 2021. godine, pozivaju građane da još jednom da kažu ne kovid propusnicama)

Svaki peti Austrijanac, kako javlja nacionalna agencija APA, ostao je bar bez jednog prijatelja, odnosno prijateljice zbog različitih mišljenja o merama protiv koronavirusa i vakcinacije. To proizilazi iz ankete koju je sproveo institut Integral.

Većina ispitanih od 63 posto je u istraživanju priznala je da su im tokom koronavirusne epidemije, kada je važio niz mera koje su ograničavale socijalne kontakte, nedostajali prijatelji. Više od trećine je priznalo da su im prijatelji toliko nedostajali da su čak zbog toga kršili mere.

U istraživanju, sprovedenom pred Međunarodni dan prijateljstva (30. juli), šest od 10 ispitanika izjavilo da je imaju najboljeg druga odnosno drugaricu. U proseku, Austrijanci u svoj uži krug prijatelja računaju šest ljudi, a za prijatelje smatraju ukupno 20 osoba. Jedan Austrijanac odnosno Austrijanka imaju u proseku širi krug poznanika od nekoliko stotina ljudi.

Većinom ljudi, prema ovom istraživanju, smatraju za prijatelje "one koji su u blizini kada ga taj drugi treba". Skoro isto toliko važno je da "s prijateljem može govoriti o svemu kao i da su jedan prema drugom iskreni".


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...