RUSIJA ZA PET MESECI OVE GODINE OSTALA BEZ 430 HILJADA STANOVNIKA

ML

Sada Rusija broji 145,1 milion žitelja
(ilustracija, Moskva)

Od januara do kraja maja ove godine broj stanovnika Rusije smanjio se za 430 hiljada. Ovaj podatak saopštila je juče ruska Savezna služba za statistiku.

Sada Rusija, kako prenosi server Moskou Tajms (Moscow Times)  broji 145,1 milion žitelja. To je najmanji broj stanovnika od aneksije Krima 2014. 

U tu brojku nije uključeno stanovništvo Krima.

Od početka ove godine se svakog meseca smanjivao broj stanovnika Rusije prosečno za 86 hiljada. Ako se nastavi ovaj trend, do kraja godina ova zemlja brojaće oko 700 hiljada žitelja manje.

Smrtnost je u poređenju sa prethodnom godinom pala. Smanjen je i broj novorođene dece. Na svaki porođaj dolazilo je 1,7 smrtnih slučaja.

Padu broja stanovnika je, kako se tumači, najviše doprineo nagli rast emigranata u vezi ratom u Ukrajini. Njih je 75.300. Ta brojka je, međutim, realno veća jer znatan broj ljudi odlazi u emigraciju iz zemlje što se ne registruje jer mnogi emigriraju ali službeno ne menjaju stalni boravak.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...