U 98 GODINA POSTAO MAGISTAR FILOZOFIJE

M.L.

Đuzepe Paterno, rođen 1923. godine, upisao se na studije istorije i filozofije 2017. a prošle nedelje je magistrirao sa najboljim ocenama
(Đuzepe Paterno prima magistarsku diplomu prošlog ponedeljka u Palermu)

Pre dve godine izvesni Đuzepe (Giuseppe) Paterno završio je bakalarske (osnovne) studije filozofije na Univerzitetu u Palermu i postao najstariji apsolvent neke visoke škole u Italiji. On je, međutim, nastavio dalje sa studijama i pre nekoliko dana, u veku od punih 98 godina, postao magistar filozofije.

Sve te studije, kako ističe Rojters, Paterno je završio s najboljim ocenama.

Ovaj bistri Italijan rodio se 1923. u siromašnoj porodici na Siciliji. Uprkos ljubavi prema knjigama i nauci, nije mogao u mladosti da studira već je tokom II svetskog rata služio u ratnoj mornarici, a potom je decenijama radio kao železničar..

Želja da studira na univerzitetu nije ga, ipak, nikad napustila, čak ni u dubokoj starosti. Kada mu je bilo 93 godine upisao se na istoriju i filozofiju i završio u roku - za tri godine bakalarske (Bc – bachelor of science, engl – diplomirani, srb) studije, a zatim je za dve godine na master sudijama stekao i magistarsku titulu.

No, ni sada ovaj 98-godišnjak ne prestaje da radi. On na svojoj pisaćoj mašini, na kojoj piše od 1984. (povodom njegovog odlasku u penziju, dar od majke koja je živela 100 godina) sada piše roman.

Paterno je magistrirao u ponedeljak 18.jula, takođe, u velikom stilu, s najboljim ocenama, kao i pre dve godine na kraju bakalarskih studija. I zaista vredi ona poslovica - nikad nije kasno da se uči strasno...

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...