NIGERIJA: ČEKALI NA ISUSA TRI MESECA U PODRUMU CRKVE

M.L.

Njima je asistent pastora rekao da će se u aprilu pojaviti među ljudima ponovo Isus Hristos pa su odlučili da ga sačekaju u svojoj crkvi
(ilustracija, država Ondo nalazi se u južnoj Nigeriji, blizu glavnog grada Lagosa)

Nigerijska policija oslobodila je juče 77 ljudi koji su bili u lokalnoj crkvi u državi Ondo na jugozapadu ove najmnogoljudnije zemlje AfriKe (206 miliona stanovnika). Kako javlja BiBiSi (BBC), među njima je bilo i nekoliko dece. Prema policijskom portparolu, oni su tamo, kako su objasnili, boravili nekoliko meseci u čekanju na drugu pojavu Isusa Hrista među ljudima.

nigerija-mapa-

Njima je, naime, jedan sveštenik - asistent pastora, rekao da će se u aprilu pojaviti među ljudima ponovo Isus Hristos pa su, kako su objasnili, odlučili da ga sačekaju u svojoj crkvi. Nešto kasnije, duhovnik je datum druge pojave Isusa među ljudima pomerio na septembar. Među njima je bilo 26 dece, osam tinejdžera i 43 odraslih. Krili su se podzemnom skloništu u crkvi.

Policija je o ovome saznala pošto se jedna majka žalila da joj je dete otišlo od kuće i da se verovatno među mnogim drugima nalazi u lokalnoj crkvi. Policija tretira ovaj slučaj kao otmicu.

Od prošlogodišnjeg smrtonosnog napada na katolički hram Svetog Franje u mestu Ovo, među žiteljima ovog grada vlada veliki nemir. U tom napadu ubijeno je preko 50 ljudi. Za to krvoproliće vlasti smatraju da je izvela lokalna grupa Islamske države iz Zapadne Afrike (ISWAP).

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...