Zeman konačno imenovao premijera – iz plastične kabine

M.L.

U svečanu salu predsednik dovezen u kolicima i morao je biti izolovan od ostalih učesnika ceremonije u specijalnoj pleksiglas prostoriji
(ilustracija, Ceremonija u uslovima nametnutim epidemijom: predsednik se obraća novom premijeru iz plastične kabine preko razglasa)

Češka ima konačno novog premijera. Petra Falu, lidera koalicije koja je pobedila na izborima, imenovao je, shodno ustavu, predsednik Republike Miloš Zeman u rezidenciji u zamku na Lanima. Zvanični čin se odigrao u, najblaže rečeno, nestandarnim uslovima.

Pored hroničnih zdravstvenih teškoća, zbog kojih je poslednjih nedelja 77-godišnji šef češke države bio hospitalizovan (skoro dve sedmice), pre nekoliko dana je utvrđeno da se on zarazio i korona virusom. Zato je u svečanu salu dovezen u kolicima i morao je biti izolovan od ostalih učesnika ceremonije u specijalnoj pleksiglas prostoriji, nekoj vrsti proširene kabine.

Svi učesnici ceremonije su, naravno, imali zaštitne maske dok je osoblje koje se brine o predsedniku imalo skafandere. Zeman je govorio iza stakla, uz pojačalo zvuka.

"Uvaženi premijeru, dragi Petre, dozvolite mi da vam od srca čestitam na imenovanju za premijera. I ja sam to bio četiri godine, dosta davno (1998-1992 – bio je to period najuspešnijeg ekonomskog razvoja Češke – prim ML). Rukovodio sam se tada sa dva principa – uvažavati ljude koji su u životu nešto uspeli, a ne uvažavati pričala, iza kojih nije stajao nikakav rad, ali su zato ni hteli da savetuju drugima kako da rade", rekao je Zeman, između, ostalog


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...