Masovna akcija u Češkoj: pođimo na pivo s Primulom!

M.L.

Slučaj je imao velike odjeke u duhu tradicionalnog "švejkizma" i pokrenuo masovnu akciju na društvenim mrežama "Idemo na pivo s Primulom"
(ilustracija, Roman Primula, letos kada je smtran za uglednog ministra)

Nedavna (četvrtak uveče, 22. oktobra) poseta češkog ministra zdravlja Romana Primule (Prymula) jednom restoranu na praškom Višehradu (Vyšehrad) - koji je u okviru antiepidemijskim mera morao biti zatvoren -  ima političke posledice u vidu ostavke ili smenjivanja ovog čoveka koji je, kao raniji šef Kriznog štaba za borbu protiv korona-krize u proleće postao glavno lice češkog uspeha u toj borbi. Tada je Primula unapređen u ministra zdravlja da bi s tog mesta nastavio borbu protiv neverovatnog i teško objašnjivog obrta koji je sada doveo do toga da je Češka postala evropska zemlja s proporcionalno najvećim brojem novozaraženih u ovom mesecu.

cesi-primula-blesk-s2

Naslovna strana češkog dnevnika Blesk prikazuje slike češkog ministra zdravlja Romana Primule u restoranu koji je trebalo da bude zatvoren zbog vladinih mera borbe protiv virusa korna

Bulevarski list "Blesk" je "uhvatio" i snimio Primulu kako u restoranu "Rios" pijucka pivo sa šefom poslaničke grupe vladajuće stranke ANO Romanom Faltinekom (Faltynek). On se potom dosta nespretno "vadio" kako, navodno, nije sedeo u javnom delu restorana koji je zatvoren, nego u "privatnom", iako je snimljen kako izlazi iz restorana s novčanikom u rukama i bez maske.

Premijer Andrej Babiš je odmah reagovao i pozvao Primulu da odmah da ostavku i najavio da će ga, ako ovaj to ne učini, odmah smeniti.

Slučaj je imao velike odjeke u zemlji i svetu, a u samoj Češkoj, u duhu tradicionalnog "švejkizma", pokrenuo je masovnu akciju na društvenim mrežama "Idemo na pivo s  Primulom". Dok je takvog duha ne treba sumnjati da će ova zemlja, ipak, naći iz sadašnje situacije....

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...