Estonac na manilskom aerodromu proveo 110 noći!

ML

Spavao je u sobi u aerodromskom hotelu, a jedina mu je hrana bila "milostinja" koju je dobijao od aerodromskog personala
(foto, Trofimov na aeriodromu u Manili i u avionu za Estoniju)

Kao iz slavnog filma Stivena Spilberga (Steven Spielberg) "Terminal" bio je slučaj Estonca Romana Trofimova koji je u martu ove godine zbog koronavirusa "zaglavio" na aerodromu u Manili bez mogućnosti da bilo kud odleti ili ode. On je, kako javlja AFP,  posle provedenih 110 noći na ovom letištu, u sredu (08.07.) "oslobođen" iz ovog zarobljeništva i vratio se u svoju zemlju.

Trofimov je doleteo 20. marta iz Bangkoka u Manilu, u kojoj je već pre nekoliko dana bio uveden karantin zbog koronavirusa, kao i druge stroge mere protiv pandemije. Pošto nije bio ni strani diplomata, ni zdravstveni, ni humanitarni radnik, nije mogao da napusti aerodrom. A još pre dolaska na imigracionu kontrolu, bio mu je oduzet pasoš.

Za ovog čoveka, koji za sebe inače, tvrdi da spada u hendikepirane, je tako nastao višemesečni  pakao i postao je bez ikakve svoje krivice zatvorenik. Spavao je u sobi u aerodromskom hotelu, a jedina mu je hrana bila "milostinja" koju je dobijao od aerodromskog personala.

Više puta se obraćao estonskoj ambasadi koja mu nije mogla pomoći. Na repatrijacioni let nije stigao, a letovi na drugim linijama kroz Manilu su bili obustavljeni. Tvrdi da mu se potom zdravlje pogoršalo zbog nedostatka jela, sunca i svežeg vazduha. Konačno se, letom Turkiš erlajnsa (Turkisch Airlines), u sredu vratio u svoju zemlju.

PS.  Film"Terminal" (The Terminal) inspirisan je stvarnim događajem – životnom pričom Mehrana Karmija Naserija (Nasseri) koji je "zaglavio" na jednom aerodromu i na njemu proveo neverovatnih 17 godina. U glavnim ulogama su Tom Hanks, Ketrin Zita-Džons (Jones) i Diego Luna.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...