Česi dižu moral veselim maskama

M.L.

Prvo su počeli sami masovno da šiju maske a potom i da po njima crtaju u raznim motivima i bojama
(foto, Vesele maske iz Češke)

Česi nisu ovih "koronarnih" dana podlegli kukumavčenju zbog nestašice zaštitnih maski, kao što je to bilo u drugim zemljama, već su se snašli i počeli sami masovno da ih šiju (ubrzo zatim maski je počelo da biva dovoljno i u apotekama). A potom su načinili i korak dalje – maske crtaju i slikaju u raznim motivima i bojama!

Redakciji portala Aktualne.cz, jednog od najposećenijih u ovoj zemlji, stiglo je ovih dana više desetina "kreativnih maski" tojest, kako bi se moglo reći, onih kojima autori sebi i drugima dižu moral. Maske su šaljive i vesele ali ima i takvih koje su namenjene pojedinim profesijama, kao što su policajci, zdravstveni radnici...

A kad sve ovo prođe, nadaju se, biće to lepa uspomena na ove dane i na kreativnost i nesalomljivost ljudskog duha u najtežim trenucima. 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...