Na pogrebu bivšeg predsednika Kenije služiće se užina

M. L.

Daniel Moi je vladao Kenijom od 1978. do 2002. i za to vreme Kenija je bila, u poređenju s drugim afričkim zemljama, stabilna zemlja
(ilustracija, Propusnice sa likom bivšeg kenijskog predsednika, spremljene za ceremoniju sahrane)

Vlasti u Keniji se, izgleda, jako boje malog prisustva ljudi na pogrebu bivšeg predsednika Kenije Daniela Arapa Moie koji je umro 4. februara u 95-oj godini života. Zbog toga su se, kako javlja BiBiSi (BBC), odlučili da prvih 30 hiljada koji dođu na na obred - dobije besplatno užinu.

Na pogrebu u Nakuru, rodnom mestu Moie, toj grupaciji u velikom šatoru biće, osim jela, obezbeđeno sedište i bezalkoholno osveženje.

Moi je vladao Kenijom od 1978. do 2002. i za to vreme Kenija je bila, u poređenju s drugim afričkim zemljama, stabilna zemlja.

Ko ne stigne na vreme, tojest nije među 30 hiljada prvih, može ući u šator u kome će biti posmrtni obred, ali neće imati mesto za sedenje, kao ni užinu i osveženje.

Na društvenim mrežama se kritikuju ovakvi potezi vlasti koji, kako se navodi, potcenjuju građane. Izražava se i bojazan od haosa unutar šatora...


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...