Samo 23 posto Amerikanaca ume da na mapi nađe Iran!

M. L.

Ipak, s napadom u kome je ubijen iranski general slaže se 47 posto američkih ispitanika
(ilustracija, Dvostruko više Amerikanaca podržava napad na iranskog generala nego što ih ima koji znaju gde je Iran na mapi sveta)

Manje od četvrtine, preciznije 23 posto američkih ispitanika, umelo je na mapi sveta da pronađe Iran, mada su Sjedinjene Države ovih dana u stanju neobjavljenog rata sa ovom zemljom. To je, kako javlja AP, pokazala anketa javnog mnjenja koju su sproveli američki magazin Politiko (Politico) i kompanija za istraživanje javnog mnjenja Moning konsalt (Morning Consult) 4. i 5. januara ove godine, odmah pošto je američka vojska izvela atentat na iranskog generala u Bagdadu.

Iran se nalazi upravo između Iraka i Avganistana gde već godinama deluju jake američke snage ali to nije pomoglo anketiranima da na mapi pronađu ovu najveću državu u regionu. Nešto bolji rezultat (28 posto) ispitanici su postigli kada su dobili samo mapu regiona Bliskog istoka u kome se nalazi Iran.

Iz istraživanja proizilazi da 47 posto ispitanika odobrava ciljani napad na Bagdad u kome je 3. januara 2020. ubijen iranski general Kasem Solejmani.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...