Za stolom isključite telefone!

M.L.

To je mladima prilikom molitve na Trgu Svetog Petra, uoči Nove godine, povodom praznika Svete porodice poručio papa Franja
(Papa Franja prilikom molitve na praznik Svete porodice)

"Za stolom isključite telefone, u porodici se mora umeti da se govori između sebe", insistirao je papa Franja, obraćajući se mladim vernicima posle molitve na Trgu Svetog Petra u Rimu povodom praznika Svete porodice uoči Nove godine (30.12.2019.).  

Za uzor u tome on je, kako javlja AP,  istakao Isusa, Mariju i Josifa. On je ukazao, takođe, da je sveta porodica morala otići u Egipat i pozvao tim povodom na solidarnost sa svim porodicama koje su morale napustiti svoje domove.

Povodom ovog praznika, morala bi se po rečima pape, obnoviti komunikacija u porodici, komunikacija između roditelja i dece i dece s babama i dedama.

"Završimo ovu godinu u miru u krugu porodice, u razgovoru jedni s drugima", pozvao je papa i u tom kontekstu ukazao da su se Isus, Marija i Josif  "zajedno molili i radili" i "o svemu između sebe razgovarali".

"Postavljam pitanje da li vi u okviru svoje porodice umete da razgovarate, ili ste kao ta deca koja za trpezom neprestano četuju preko mobilnih telefona. Tamo vlada tišina kao na misi ali niko između sebe ne komunicira", primetio je on. 

Sveta porodica koja se iz Nazareta morala iseliti u Egipat, "poziva na solidarnost prema svim porodicama na svetu koje su morale u emigraciju, izaziva solidarnost sa onima koji su morali napustiti svoju zemlju usled pritiska, nasilja ili rata", zaključio je on.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...