Šahovski šampion sveta Karlsen je „broj jedan“ i u virtuelnom fudbalu

M. L.

Magnus Karlsen, koji titulu svetskog šahovskog šampiona drži od 2013, odmah je pokazao da se ponosi svojim uspehom i u virtuelnom fudbalu – dodao je svojoj karakteristici na Tviteru i titulu u fudbalskoj igrici
(foto, Magnus Karlsen)

Genijalni analitički um svetskog šampiona u šahu, Norvežanina Magnusa Karlsena (Carlsen), nije uspešan samo u ovoj igri. Svetski šahovski „broj jedan“ ove nedelje, kako javlja BiBiSi (BBC), došao je na vrh tabele fudbalske Fantazi premijer lige (Fantasy Premier Ligue-FPL) – onlajn igre koju trenutno igra oko sedam miliona ljudi.

fantasy_premier_league_football_tips_2019-s

Fantasy Premier Ligue-FPL, onlajn igra koju trenutno igra oko sedam miliona ljudi

Karlsen, koji titulu svetskog šahovskog šampiona drži od 2013, odmah je  pokazao da se ponosi svojim uspehom i u virtuelnom fudbalu – promenio je svoju karakteristiku na Tviteru i više se ne predstavlja samo kao "Svetski prvak u šahu" nego "istovremeno i broj jedan u Fantazi Premijer Lig".

Učesnici FPL sastavljaju timove od po 15 igrača engleske lige i za te svoje timove dobijaju bodove za njihove golove, asistencije, defanzivne i druge uspehe. Karlsenov tim, nazvan Kjell Ankedal, došao je u prošlu subotu na svetski vrh pošto je Muhamed Salah sa dva gola presudio u utakmici protiv Vaterforda koju je Liverpul dobio sa 2:0. Karlsen je ovog egipatskog napadača postavio za kapitena tima čime je dobio dva puta više bodova. 

"Mnogo ljudi me pita o strategiji u FPL ali to nije nikakva nauka. Delom statistika, delom instinkt", odgovorio je Karlsen na svom Tviteru.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...