Nova usluga – najmljeni učesnik - zamenik u demonstracijama!

M.L.

U Francuskoj se lične usluge podižu na novi nivo od dosadašnjeg
(ilustracija, Zastupanje u protestima - nova usluga na internetu)

Francuzi, koji žive izvan Pariza, od pre neki dan mogu da plate zamenika - on će u njihovo ime demonstrirati u metropoli, u kojoj se stalno odvijaju razne protestne i druge akcije iskazivanja društvenog i političkog raspoloženja, ne samo "žutih prsluka".

Ovu uslugu, kako javlja AFP, od nedavno nudi na internetu izvesni Gregoar Ložije (Grégoire Laugier) koji živi na severozapadu zemlje.

Unajmiti nekog čoveka ili ženu koji će za vas obaviti neki posao je uobičajeno. U Francuskoj se, međutim, ove usluge sada podižu na jedan novi nivo. Francuzi koji nemaju vremena ili im je daleko ili skupo da putuju na demonstracije u Parizu, mogu sada da plate čoveka koji će to činiti u njihovo ime i to na način kao što bi on to činio.

Ložije koji je, inače, biolog po obrazovanju, objašnjava da je to "jednostavno iznajmljivanje čoveka da vas zastupa, samo što se u ovom slučaju radi o učešću na demonstracijama"

Korisnici interneta mogu sada, preko Ložijeovog portala www.wistand.org izabrati neku konkretnu inicijativu, na primer pohod za očuvanje okeana, na kome će imati zastupnika koji će demonstrirati u njihovo ime za cenu od 15 evra na sat. 

Klijent može svog zamenika da lokalizuje preko mobilnog telefona, da mu da određene instrukcije u zastupanju, kao i da dobije od njega fotografije ili video sa lica mesta.

Ložije za posredovanje uzima 20 posto od svake transakcije. Svoj veb poredi sa počecima upoznavanja preko interneta.

"Mnogi su bili šokirani ponudom ali je sada to sasvim uobičajeno", kaže on.

Wistand je, po njemu, "reakcija na opravdanu potrebu da se stavovi zastupaju, ne u prazno, na društvenim mrežama, nego u realnom svetu. A mi upravo to i nudimo", dodaje osnivač ovog start-apa koji, izgleda, ima budućnost.

 

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...