Saudijski krunski princ kupio najskuplju svetsku rezidenciju

M. L.

Mohamed bin Salman za čuveni francuski dvorac "Luj XIV" platio 301 milion dolara
(foto, Dvorac Luj XIV)

Saudijski krunski princ Mohamed bin Salman postao je vlasnik luksuzne francuske rezidencije "Šato Luj XIV" (Chateau Louis XIV), smatrane za najskuplju rezidencijalnu nekretninu na svetu On je već plaćao zakup i koristio ovu rezidenciju u periodu 2008-2011. a kupio ju je 2015. Identitet kupca je, međutim, saopšten tek sada. O tome je sinoć informisala francuska TV stanica Frans 24 (France 24), pozivajući se na američke izvore. 

saudi-salman-

Mohamed bin Salman 

Krunski princ (32) platio je za redenciju, koja je nedaleko, zapadno od Pariza, 301 milion dolara. Svetski rekord u isplaćenoj vrednosti za ovu nekretninu potvrdio je magazin Forbs (Forbes). Kupovina i suma potvrđeni su i od najbližih ljudi iz okoline krunskog princa.

Rezidencija se nalazi na placu od 23 hektara, koji je oivičen vodenim kanalima. Sama zgrada ima sedam hiljada metara kvadratnih. Zgrada je podignuta u arhitektonskom stilu iz 17. veka ali je izunutra moderno opremljena. Između ostalog, ima bazen za kupanje i plivanje kao i bioskop.

Ova kupovina je jedna od poslednjih i najvećih potrošačkih akvizicija ovog ekstravagantnog princa. Pre dve godine postao je vlasnik superluksuzne jahte Seren (Serene) koju je platio pola milijarde dolara. Tada je Njujork Tajms (The New York Times – NyT) objavio da je on, takođe, kupio čuvenu sliku Leonarda da Vinčija (Leonardo da Vinci), plativši je 450 miliona dolara.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...