Šta je istina a šta laž u vesti da je Kundera umro?

M. L.

Veliki pisac "umro" ali - "od smeha kada je čuo za tu vest"
(ilustracija, Milan Kundera)

Sa lažnog tvit računa juče je "puštena" u opticaj informacija o navodnoj smrti francuskog pisca češkog porekla Milana Kundere. Ta informacija je potekla s naloga koji je zloupotrebio naziv Kunderinog izdavača "Galimara" (Gallimard) ali je, kako preneo server Vanityfair.fr, veoma brzo bila demantovana. 

Jedan od prvih koji je potvrdio da je informacija lažna bio je francuski bivši premijer Maniel Vals (Manuel Walls).

"Glupost! Upravo sam razgovarao s njim. Ali, govoriti s mrtvim ne spada u privilegije koje ima bivši premijer", dodao je on.

Pisac Kristijan (Christian) Salmon, koji je izdao knjigu razgovora s piscem kultnog roman "Nepodnošljiva lakoća postojanja", nešto kasnije je na svom tviteru napisao da je Kundera "istina umro ali od smeha kada je čuo za novost. A upravo u tom trenutku je ovaj 88-godišnjak poreklom iz moravskog Brna gustirao vino iz Bordoa“.

Izdavač Galimar je  i sa svoje strane potvrdio listu Frans soar (France Soir) da je u pitanju lažna vest.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...