Stefan Simić – četiri gore list, opredelio se samo za - češku granu

M. L.

Ovaj mladi fudbaler, koji igra u Italiji, a rođen je Češkoj, odbio pozive da igra za reprezentacije BiH, Srbije i Hrvatske
(foto, češki reprezentativac u dresu fudbalskog kluba Milano, Stefan Simić)

Talentovani odbrambeni fudbalskji igrač, koji igra u Italiji, Stefan Simić (22 godine), rođen u Pragu 1995, ima po roditeljima još i državljanstvo BiH, Srbije i Hrvatske,  pa je tako mogao da bira za čiju će reprezentaciju da igra. Opredelio se tako što je, kako piiše najtiražniji češki list Mlada fronta-dnes, prihvatio poziv da zaigra za češku reprezentaciju.

"Bilo je to ozbiljno. Hrvati i Srbi su govorili s mojim tatom, a juče su me kontaktirali i ljudi iz Bosne i ja sam ih konačno odbio. I drago mi je što je  to tako konačno ispalo", izjavio je Simić ovom listu koji diskretno likuje nad izborom mladog fudbalera pošto se odazvao pozivu iz Praga i došao na okupljanje češke reprezentacije.

stefansimic-

Stefan Simić

Na pitanje zašto je dao prednost češkom nacionalnom timu, odgovorio je kratko i jasno, bez mnogo  "filozofiranja":

"Češka mi je najbliža. Rodio sam se ovde, rastao, tu i dalje žive moji  mama i tata, tu su mi svi drugari... To je odlučilo. Češka je zato za mene uvek bila na prvom mestu... A i dosad sam igrao za sve češke nacionalne fudbalsle selekcije, osim za A-reprezentaciju." 

Za njega je, kako kaže, Bosna, odakle potiču njegovi roditelji bila na drugom mestu, zvao ga je i nagovarao da prihvati bosanku ponudu najveća bosanska zvezda Edin Džeko. Novinar Dnesa, ga je zatim upitao šta je sa Srbijom, sa kojom bi jedino mogao da zaigra na Svetskom prvenstvu u Rusiji, što je najveći san svakog fudbalera. Srbija je za njega, međutim, bila na trećem mestu (iako su oba roditelja srpskog porekla  - prim.ML).

"To (Mundijal) je svakako privlačno ali je moje poreklo, ipak, više bosansko tako da mi je Srbija bila na trećem mestu. To je krasna zemlja, bio sam tamo, ali ne mogu reći da sam prema njoj imao neki specijalan odnos".


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...