Zjuganov: Isus Hrist je bio prvi komunista naše ere

M. L.

Lider ruskih komunista tvrdi da nije slučajnost što ove godine proslava Uskrsa (po julijanskom kalendaru) koincidira sa proslavom Prvog maja, praznika rada
(foto, u Hramu Hrista Spasitelja, lider ruske komustičke partije Genadij Zjuganov koga neka glasila nazivaju "pravoslavni komunista")

Genadij Zjuganov, predsednik Komunističke partije Rusije, siguran je da bi Isus Hrist, da je živ, bio u prvom redu moskovske prvomajske povorke komunista. On je izjavio, povodom ovogodišnje proslave Prvog maja, svetskog praznika rada, koja koinicidira s pravoslavnim Uskrsom, kako prenosi agencija TASS, da to poklapanje "nije slučajno".

Prvi maj je, kako je rekao, "praznik solidarnosti prostih radnika".

"Uveravam vas da bi Isus, kada bi ovde živeo, bio s nama u našoj prvomajskoj povorci u odbrani prava prostih smrtnika. Trpeo je za siromašne, uboge i nemoćne, a ta borba za pravednost traje već hiljadama godina".

"Isus Hrist je bio u našoj eri prvi komunist. Neprestano se borio za uboge, za sve one kojima je teško u životu", dodao je Zjuganov. On tvrdi, u šta će, međutim, teško poverovati oni koji su živeli u vreme SSSR-a, da su se u mestu Mimrino, gde se rodio 1944, slavili svi sovjetski i pravoslavni praznici i da oko toga nije bilo nikad nikakvih sporova.

Ruski komunist za nedelju, 1.maja, pripremaju tradicionalnu proslavu sa povorkom, završnim mitingom i koncertom na trgu Lubjanka u Moskvi.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...