Erdogan kontracepciju uporedio sa veleizdajom

M.L.

Turski predsednik traži od turskih parova da imaju najmanje troje dece
(ilustracija: Turska teži učlanjenju u Evropsku uniju ali se ne ustručava da zastupa sopstvnee interese, pa i ne uvek na "politički korektan" način)

Turski predsednik Redžep Tajip (Recep Tayyip) Erdogan smatra kontracepciju za “oblik veleizdaje” koji “uništava demografski razvoj nacije”. To je on u prošlu nedelju, kako javlja Rojters, izjavio na jednoj svadbi na kojoj je bio kum.

Erdogan je tom prilikom pozvao mladi bračni par da imaju najmanje troje dece i tako pomognu da se ”poboljša demografska slika Turske”.

Radi se o omiljenoj frazi turskog predsednika koji stalno izražava strah da će natalitet koji pada “ugroziti ekonomski rast zemlje”. Video sa njegovom izjavom objavljen je na intrenetu.

“U ovoj zemlji godinama se činila veleizdaja korišćenjem kontracepcije, s namerom da se uništa naš demografski razvoj”, rekao je Erdogan obraćajući se mladom paru. Turska je, inače, prvi put poslednjih nekoliko godina beleži stagnaciju u demografskom razvoju. 

Prošlog meseca Erdogan se oglasio da kao pobožni musliman ne može prihvatiti muškarce i žene kao ravnopravne jer je to, navodno, neprirodno i utrvrdio da feminstkinje ne razmeju važnost materinstva.

Turski šef države je sve češće meta kritika i zbog svog autoritarnog načina vladanja koji je praktikovao i kao premijer tokom prethodnih deset godina.  

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...