Postupak protiv „Telekoma Srbija“

Na osnovu inicijative Udruženja internet servis provajdera Srbije iz Novog Sada ispituje sa da li je “Telekom Srbija” zloupotrebio dominantni položaj na tržištu
(foto, zgrada Telekoma Srbija na Novom Beogradu)

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je po službenoj dužnosti postupak protiv „Telekoma Srbija“ radi utvrđivanja postojanja zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu veleprodaje ADS priključaka.

konkurencija zgrada

Zgrada Komisije u Ulici kneginje Zorke

Komisija je, na osnovu inicijative Udruženja internet servis provajdera Srbije iz Novog Sada, osnovano pretpostavila mogućnost povrede konkurencije, s obzirom na to da sprovođenje većeg broja promotivnih aktivnosti Telekoma i uslovi pod kojima se ugovara veleprodaja interneta mogu predstavljati zabranjene radnje zloupotrebe dominantnog položaja.
Postupak pred Komisijom je u toku i, ukoliko se utvrdi povreda konkurencije, Telekomu se može izreći mera novčane kazne od 0 do 10 odsto ukupnog godišnjeg prihoda u godini koja je prethodila učinjenoj povredi.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...