Kineski brodovi ploviće do Evrope preko Severnog ledenog okeana

M. Lazarević

Topljenje arktičkog leda skratiće put kineskim brodovima za 15 dana u odnosu na klasičnu trasu preko Sueckog kanala
(foto: Severni ledeni okean)

Topljenje arktičkog leda otvorilo je kineskim brodovima znatno kraći put do evropskih luka – preko Severnog ledenog okeana. Prvi kineski teretni brod krenuo je nedavno put holandskog Roterdama za Kinu, ploveći novom trasom oko severnih granice Rusije što će plovidbu skratiti u odnosu na klasičnu, koja vodi preko Sueckog kanala, za čak 15 dana.

Na ovaj način ispunjava se san čuvenog engleskog moreplovca iz 16.veka Frensisa Drejka (Francis Drake) koji je na mapama crtao kraći vodeni, severni  put za Kinu koji bi vodio okeanom, ali kojim se nije moglo tada ploviti zbog arktičkog leda. Taj led se, međutim, poslednjih godina ubrzano topi i tako oslobađa novi vodeni put koji su prvi počeli da koriste Rusi, a sada to počinju da čine i Kinezi. Njima će to znatno ubrzati i pojeftiniti trgovinu za Evropom koja je njihov najveći trgovinski partner. Takozvani servernoistočni morski put vodi kroz Beringov moreuz uz severnu granicu Rusije i izrazito skraćuje dosad korišćenu trasu kroz Suecki kanal i Sredozemno more.

Kineski pionir na novoj trasi jeset 19 hiljada tona teška lađa Jung Šeng, koja je isplovila iz luke Dalian na severoistoku Kine. Pripada državnoj Kosko (Cosco) grupi. Trasa plovoidbe  je duga 5.400 kilometara, izrazito je kraća,  lakša i bezbednija od južne. Na njoj, na primer, nema somalskih pirata...

Prvi su  počeli da plove Severnim ledenim okeanom Rusi. Posle studije tamošnjih klimatologa, prvi brodovi su krenuli putem koji je raniji zatvarao neprobojni led, avgusta 2011. Potom je ruski državni gasni gigant Gazprom poslao, krajem prošle godine, ovom trasom tanker Ob River, praćen ledolomcima, koji je iz Rusije u Evropu trasnpsortovao tečni gas pod pritiskom (LNG).

Gazprom planira da korišćenjem nove trase uštedi znatna sredstva. „Zahvaljući novoj trasi, koja  je kraća za 40 posto, uštedeće se upravo toliki postotak goriva za brodove“, izjavio je tada BBC-u Toni Lauricen (Tony Lauritzen), direktor grčke firme Dinagas (Dynagas) koja Gazprpomu iznajmljuje brodove i posade. Za Gazprom - koji se mora aktivnije okrenuti transportu gasa morskim putem zbog sve veće konkurencije LNG iz Katara, a u perspektivi i američkog gasa iz škriljaca, koji bi se tankerima dopremao u Evropu - nova, znatno bliža trasa, koju oslobađa topljenje arktičkog leda, predstavlja veliko olakšanje.

    


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...