Kineski aerodromi i avio-prevoznici najgori na svetu po tačnosti

ML

Sa aerodroma u Pekingu na vreme odleti svega 18,3 posto letova po čemu je najgori od 35 najvećih svetskih aerodroma
(foto, međunarodni aerodrom u Pekingu, terminal 3)

Kineski aerodromi i avio-kompanije su i dalje najgori na svetu po tačnosti letova. To je krajem ove sedmice saopaštila kompanija Flajtstat (FlightStat) koji prati kretanja u avio-putničkom saobraćaju.

Istraživanje ove kompanije pokazalo je da je prošlog meseca pekinški aerodrom imao od 35 svetskih aerodroma najniži procenat odleta na vreme - svega 18,3 procenata. Šangaj u tom pogledu stoji nešto bolje (28,72 procenata odleta na vreme) ali je to i dalje lošije od narednog najlošijeg aerodroma – turskog Istanbula.

Na listi 10 po tačnosti letova najgorih avio-kompanija na svetu čak osam su kineske. Najpoznatiji kineski avio-prevoznik Er Čajna (Air China) lane se popeo sa poslednjeg na šesto najgore mesto sa 54,58 doleta na vreme.  

Na vebu Flajtstata nisu navedeni nikakvi razlozi ovakvog rezultata  kineskih aerodroma ali analitičari vazdušnog prevoza putnika krivicu za to pripisuju, pre svega, strogim ograničenjima koje je na vazdušnom prostoru Kine uvela vojna avijacija tako da su pristupni koridorim prepunjeni letovima. A u međuvremenu, u poslednjih desetak godina avio-prevoz se čak učetvorostručio, zahvaljući povećanim primanjima stanovništva i jeftinjim tarifama.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...