Novi šampion teretnih brodova

M. Lazarević

Južnokorejska firma Devu dovršava se za dansku pomorsku kompaniju Maersk lajn gradnju najvećeg teretnog broda na svetu koji će biti dug 400, širok 59 metara, prevoziće 18 hiljada kontejnera a koštaće 185 miliona dolara
(ilustracija, maketa najvećeg broda koji je još u izgradnji)

Teretni brodovi koji prevoze kontejnere (na taj način se vodenim putem prevozi veći deo robe) uskoro će dobiti novog šampiona. U brodogradilištu južnokorejskog koncerna Devu (Daewo Shipbuilding and Marine Engineering) u gradu Okpu završava se gradnja broda Maersk Mek Kinli Moler (McKinley Moller), nazvanog po sinu osnivača danske kompanije Maersk lajn (Line),  koji će moći da preveze gotovo neverovatan broj kontejnera – čak 18.000 hiljada! To je oko 2,5 hiljade više od dosadašnjeg šampiona. Može se zamisliti koliko će biti duga kompozicija voza ili kolona kamona koja bude preuzimala te kontejnere na dalji drumski ili železnički prevoz...

Brod tipa Tripl – E je dug 400, širok 59 metara. Danski prevoznik je naručio čak 20 komada i svi treba da budu gotovi od kraja iduće godine. Cena po  komadu – 185 miliiona dolara.

Sin osnivača ove poznate kompanije, po kome je brod dobio ime, Arnold Maersk Mek Kinli je u svojoj branši bio legenda, umro je lane u 98. godini života. On je ovu kompaniju uzdigao među vodeće evropske i svetske teretne brodske prevoznike i bio jedan od pokretača integrisanog kontejnerskog transporta.

Novi šampion brodskog kontejnerskog prevoza može da se pohvali i smanjivanjem emisija CO2 na relaciji Azija-Evropa (i obrnuto ) za čitavih 50 procenata po toni tereta.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...