Rekord: voz s kontejnerima stigao iz Kine u Češku za 16 dana

Milan Lazarević, PRAG

Železnice nastoje da međunarodnom saradnjom uspostave takozvani Novi put svile iz Kine za Evropu

Voz s kontejnerima dopustovao je iz Kine do Češke za rekordne dve nedelje i dva dana. Za to vreme on je savldao udaljenost iz Vu-Hana, na jugoistoku Kine, do Pardubica, grada oko 100 kilometara istočno od Praga. Ovo pilot putovanje preko pola sveta može postati uzor za stvaranje takozvanog Novog puta svila iz Kine za Evrope, o kome se govori već nekoliko godina.

Voz s kontejnerima, koji su sadržali  komponente za računare,  uputila je 24. oktobra kineska kompanija CRIMT (China Railway Intermodal Transport). Trasa iz Kine do Češke vodila je kroz Kazahstan, Rusiju, Belorusiju i Poljsku. Na odredište, tj u Pardubice, prispeo je voz 9. novembra u rekordnom vremenu.

Od kinesko-kazahstanske granice sve do cilja kompoziciju je sprovodio švajcarski Interrejl (InterRail) Holding. Kako je firma saopštila nemačkom Internet serveru www.transport-online.de,  voz su jedne drugima predavale lokalne filjale Interrejla u usputnim zemljama. Na primer, kroz Sibir je voz sprovodila kompanija-kćer Interrejla, Trans Siverian Express Service. Za poslednju etapu od poljskog sela Malaševiče, na granici s Belorusijom, do Brna je bila zadužena firma Express Interfracht Brno.

Rekordno vreme kontejnerskog prevoza postignuto je zahvaljući međunarodnoj saradnji, inovativnoj logistici i modernim IT rešenjima na prelazima granica, izjavio je Hans Rajnhard (Reinhard), predsednik Interreil holdinga. Prema izvršnom direktoru ove firme, Hauardu (Howard) Lambu, galvnu zaslugu za rekord ima koršićenje elektronskih informacija prilikom carinske kontrole. Time je izrazito skraćeno vreme čekanja na granicama. Voz je dnevno u proseku prolazio oko 700 kilometara. Pretovar na kinesko-kazahstanskoj granci je trajao samo 10 sati.

Ovo pilot putovanje ima kjučni značaj za otvaranje Novog puta svila izmedju Kine i Evrope. Sada se većina robe iz Kine transportuje u Evropu prekookeanskim brodovima, pri čemu putovanje do luka u Evropi, zavisno od geografskog položaja luke, traje i do 30 dana.

 

 

 

 

 

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...