NIS nastavlja da neguje sportske vrednosti među najmlađima

BM

Đaci Osnovne škole Đuro Strugar družili se sa košarkašima Partizana i fudbalerima Crvene zvezde uz podršku NIS-a, kompanije koja je pokrenula niz akcija da bi među decom promovisala sportske vrednosti, zdrav način života, ali i toleranciju i prijateljsko druženje.

Sportisti su idoli mladih i zato oduševljeno dočekaju i isprate svaku priliku za međusobni susret. Tako je i akcija kompanije NIS, održana u Osnovnoj školi Đuro Strugar na Novom Beogradu, u okviru kampanje Svi smo jedan tim, protekla u znaku burnih aplauza zadovoljnih učenika. Čak 370 osnovaca imalo je priliku da se druži sa fudbalerima Crvene zvezde i košarkašima Partizana, fotografiše sa njima, ali i „odmeri snage“ igrajući stoni fudbal sa svojim sportskim idolima. Đaci su se posebno obradovali potpisanim posterima i razglednicama, kao i košarkaškim i fudbalskim loptama koje su dobili na poklon od sportista dva kluba.

Ovaj događaj deo je nacionalnog projekta kompanije NIS Svi smo jedan tim, čiji je cilj da među decom promoviše sportske vrednosti, zdrav način života, ali i toleranciju, i to kroz prijateljsko druženje „večitih rivala“ – sportista dva najveća srpska tima, Partizana i Crvene zvezde. Košarkaški klub Partizan su na druženju sa osnovcima predstavljali Sidiki Kone i Đuro Dautović, dok su Miloš Gordić, Bogdan Jočić i Nenad Adžibaba bili predstavnici fudbalera Crvene zvezde.

NIS-deca

Tokom druženja sa učenicima košarkaš Partizana Đuro Dautović izjavio je da su ovakve manifestacije veoma značajne kako bi se deca usmerila ka sportu, te da je to najbolji put za njihov pravilan razvoj. On je osnovcima poručio da nikada ne odustanu od svojih snova i da sve mogu ostvariti uz rad, trud i podršku.

Fudbaler Crvene zvezde Bogdan Jočić izjavio je da su manifestacije poput ovih veoma značajne za mlade, jer oni tada imaju priliku da upoznaju najuspešnije sportiste kod nas, što im može poslužiti kao dodatna motivacija da se bave sportom, vode zdrav život i uspešno ostvare svoje ciljeve.

NIS-deca

NIS, kao društveno odgovorna kompanija, godinama ulaže u razvoj sporta u Srbiji i nastoji da promoviše sportske vrednosti i takmičarski duh, koji je dokaz da se napornim radom dolazi do najboljih rezultata i maksimalnog razvoja potencijala. U prilog tome govori i činjenica da je NIS višegodišnji sponzor Košarkaškog kluba Partizan, dok većinski akcionar kompanije ruski Gasprom njeft podržava Fudbalski klub Crvena zvezda. Takođe, NIS podržava Odbojkaški klub Vojvodina, rad Teniskog i Košarkaškog saveza Srbije, kao i automobilskog asa Dušana Borkovića, člana NIS Petrol Racing tima.

NIS je istovremeno posvećen razvoju dečjeg sporta i u saradnji sa Teniskim savezom Srbije godinama uspešno organizuje manifestaciju Otvorena škola tenisa, tokom koje mališani u Srbiji imaju priliku da nauče prve korake u ovom sportu. Takođe, kompanija želi da ukaže na značaj viteškog nadmetanja i jedan je od organizatora manifestacije Sportom protiv nasilja, kroz koju je prošlo više od 30.000 dece širom naše zemlje. I u narednom periodu NIS će ostati posvećen ulaganjima u sport sa posebnim akcentom na podršci mladima.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...