NIS-ov „karavan“ društvene odgovornosti u Pančevu

BM

Pančevo dočekalo NIS-ov „karavan“ društvene odgovornosti. Višegodišnje partnerstvo NIS-a i opštine Pančevo krunisano je svečanim događajem u Narodnom muzeju u Pančevu, čiju je rekonstrukciju, u cilju promocije i održavanja kulturnog nasleđa, podržala kompanija NIS u okviru svog programa društvene odgovornosti “Zajednici zajedno”.

NIS-ov karavan društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ nastavlja put kroz gradove i opštine u Srbiji, a ovoga puta zaustavio se u Pančevu gde je obeležena decenija uspešne saradnje kompanije i lokalne zajednice, tokom koje je realizovano 132 projekta koji su značajno doprineli kulturnom, socijalnom i ekološkom boljitku Pančeva i okoline.

Višegodišnje partnerstvo NIS-a i opštine Pančevo krunisano je svečanim događajem u Narodnom muzeju u Pančevu, čiju je rekonstrukciju, u cilju promocije i održavanja kulturnog nasleđa, podržala kompanija NIS u okviru svog programa društvene odgovornosti “Zajednici zajedno”.

NIS-Pancevo

Kompanija NIS je prepoznala značaj unapređenja kvaliteta života podrškom različitim projektima koji doprinose razvoju lokalne zajednice u kojoj kompanija posluje. Tako  je, u okviru programa „Zajednici zajedno“, NIS u Pančevu podržao 132 projekta, dok je kroz ovaj program i ostale NIS-ove programe društvene odgovornosti do sada u Grad Pančevo uloženo skoro 152 miliona dinara. Među mnogobrojnim projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i socijalne zaštite kompanija je, između ostalog, pomogla modernizaciju Kulturnog centra u Pančevu, podržala podizanje funkcionalnosti zgrade Doma omladine u Pančevu, a značajna sredstva su uložena u opremanje i osavremenjivanje školske laboratorije pančevačke Tehničke škole „23. Maj“ koja je u saradnji sa NIS-om od ove godine kreirala i novi obrazovni profil - Tehničar za preradu nafte i gasa.

Sasa-Pavlov

„Želeo bih da se zahvalim kompaniji NIS i ljudima koji rade u Rafineriji nafte Pančevo kao sastavnom delu NIS-a na izuzetnoj saradnji kako u privrednom sementu, tako i na polju društveno-odgovornog poslovanja, koji ne razvijamo samo kroz program kompanije „Zajednici zajedno“ već i kroz druge projekte društvene odgovornosti NIS-a. Uveren sam da neke manifestacije koje odlikuju Grad Pančevo najverovatnije ne bi bile organizovane na tako visokom nivou da nije bilo podrške koju je pružio NIS kroz program „Zajednici zajedno“. Reč je o projektima iz svih oblasti društvenog života grad  - obrazovanja, kulture, nauke, sporta, ekologije, što je posebno značajno za našu zajednicu. Uveravam Vas da kompanija NIS ima pouzdanog partnera u lokalnoj samoupravi i siguran sam da će i u narednim godinama saradnja NIS-a i Grada Pančeva biti još jača, na korist svih naših sugrađana“, istakao je gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, komentarišući da je NIS perjanica razvoja Grada Pančeva.

Podsećajući da NIS i Grad Pančevo sarađuju već celu deceniju u okviru programa društveno-odgovornog poslovanja „Zajednici zajedno“ Andrej Tučnin, prvi zamenik generalnog direktora NIS-a je istakao da je u proteklih deset godina zajedno sa Gradom Pančevo realizovano 132 društveno-odgovorna projekta.

Andrej-Tucnin

„Vođeni smo zajedničkim ciljem – da unapredimo kvalitet života tamo gde živimo i radimo. Uveravam Vas da će NIS nastaviti da doprinosi razvoju i unapređenju lokalne zajednice na dobrobit svih građana Grada Pančeva i okoline,” rekao je Tučnin.

Razvoj partnerskih i prijateljskih odnosa sa lokalnim samoupravama, kao i unapređenje uslova života i rada  građana i institucija u lokalnoj zajednici predstavlja temeljnu praksu koju kompanija NIS razvija od 2009. godine, a u protekloj deceniji NIS je u unapređenje kvaliteta života u 11 gradova i opština širom Srbije uložio više od milijardu dinara i realizovao preko 900 projekata. Od ove godine, programu „Zajednici zajedno“ priključuje se i Grad Požarevac, kao 12. lokalna zajednica, čime NIS potvrđuje svoju posvećenost unapređenju kvaliteta života u lokalnim zajednicima u kojima kompanija posluje.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...