Bezbednost = odgovornost

BM

Razvoja HSE kulture i svesti o bezbednosti, odnosno, kako smanjiti broj povreda na radu i profesionalna oboljenja bile su teme 10. Forum izvođača, na kome je NIS sa partnerima podelio filozofiju upravljanja rizikom i benefite koji se realizuju primenom standarda bezbednosti na radu.

U Poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu juče je održan 10. Forum izvođača pod sloganom Bezbednost je moja odgovornost.

Jubilarom skupu, koji je posvećen upravljanju aktivnostima izvođača sa fokusom na značaj razvoja HSE kulture i svesti o bezbednosti, odazvali su se gosti iz više od 100 kompanija širom Srbije i regiona. Skupu je prisustvovalo više od 300 učesnika.

Bezbedni uslovi rada za sve zaposlene i poslovne partnere su jedan od strateških ciljeva NIS-a, jer se teži stalnom smanjenju broja povreda na radu i profesionalnih oboljenja. Kontinuirano se primenjuju principi prevencije u cilju unapređenja uslova rada i smanjenja broja negativnih HSE događaja.

Forum je bio prilika da se sa partnerima podeli filozofija upravljanja rizikom i podseti na zajedničke ciljeve, područja primene i benefite koji se realizuju primenom standarda bezbednosti na radu u cilju stvaranja bezbednog radnog okruženja za sve.

“U NIS-u, kao i samom Gaspromnjeftu lestvica je dignuta veoma visoko. Ništa sem potpune bezbednosti, očuvanja zdravlja i životne sredine nije dovoljno dobro. To važi za svaki segment rada unutar kompanije i veoma nam je važno da to prihvate ne samo svi zaposleni, već i oni sa kojima sarađujemo, koji učestvuju u pojedinačnim procesima. Budno pratimo sva dešavanja, iz njih se izvlače iskustva, ali i nove mere i standardi, rekao je Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada, ističući značaj koji kompanija posvećuje HSE-u.

U sklopu foruma održana je panel diskusija na temu Izazovi komunikacije kompanija izvođača i predstavnika NIS-a, sa ciljem poboljšanja bezbednosne kulture. Posebnu pažnju privukla su izlaganja o procesima upravljanja bezbednošću izvođača, kao i novim praksama u oblasti HSE-a.

Svi učesnici bili su u prilici i da upoznaju sa naprednim tehnologijama i novim proizvodima u oblasti bezbednosti i zaštite na radu kroz izložbu pod nazivom Primena novih tehnologija u oblasti HSE.

Na poslovnom događaju, koji tradicionalno okuplja najveće NIS-ove izvođače, prema kriterijumima poštovanja pravila bezbednosti i vremenskih rokova izvođenja radova, izabrani su i nagrađeni najbolji.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...