Naftaške “zvezdane staze”

BM

Najveći talenti i najbolji zaposleni ne dolaze sami, savremene kompanije moraju ih prepoznati, angažovati i obezbediti uslove u kojima će njihov sjaj dolaziti do izražaja tokom cele karijere, poručeno je sa NIS-ove konferencije Rat za zvezde, na kojoj su predstavljene najbolje međunarodne prakse u oblasti kompenzacija i beneficija.

Tradicija je održana, granice su pomerene, a očekivanja premašena. NIS je četvrtu godinu zaredom organizovao konferenciju iz oblasti kompenzacija i beneficija, a stručnjacima iz ove oblasti obezbedio „zvezdano nebo“ i uzbudljivu „vožnju“ kroz „galaksiju“ najboljih praksi iz oblasti upravljanja ljudskim resursima. Konferencija je organizovana 15. marta ove godine u Poslovnom centru u Beogradu pod nazivom Rat za zvezde (War for Stars), a kompanija NIS, kao jedna od vodećih energetskih kompanija u regionu, još jednom je opravdala slogan „Budućnost na delu“.

Na ovom uzbudljivom putovanju bilo je više od 150 gostiju iz domaćih i internacionalnih kompanija, koji su se okupili kako bi vođeni uglednim HR stručnjacima bolje upoznali talente i njihove težnje, istražili „zvezdane staze“ motivacije i razmenili iskustva. Ova avantura je podstaknuta savremenim uslovima poslovanja, kao i činjenicom da najveći talenti i najbolji zaposleni ne dolaze sami, da ih savremene kompanije moraju prepoznati, angažovati i obezbediti uslove u kojima će njihov sjaj dolaziti do izražaja tokom cele karijere.

„Masteri“ i „džedaji“ na ovoj konferenciji bili su ugledni HR eksperti iz internacionalnih kompanija, koji su kroz tajne uspešnih praksi upravljanja ljudskim resursima vodili ne samo stručnjake iz te oblasti, već i mlade menadžere, lidere u svojoj oblasti, kako bi i nadalje uspešno inspirisali svoje timove. Stručnjaci iz kompanija kao što su C-team, EPSI, PWC, Advance International, LQ i Nordeus upoznali su prisutne sa aktuelnim trendovima i budućim kretanjima ukupnog nagrađivanja, ali i dali instrukcije za rad sa „zvezdama“ – najtalentovanijim zaposlenima, od toga kakav tretman u kompaniji očekuju do toga kakvo im radno okruženje prija. Na konferenciji je fokus stavljen na nematerijalnu motivaciju zaposlenih, poput fleksibilnog radnog vremena, sportskih aktivnosti, mogućnosti za profesionalni razvoj, obezbeđivanja zdravih uslova za rad, poverenja i brige o zdravlju zaposlenih, a sa ciljem obezbeđivanja srećnih zaposlenih, zadovoljnih kupaca i prosperiteta kompanije.

Tokom konferencije organizovane su i tri panel-diskusije na kojima su eksperti  vodećih kompanija (JTI, Nelt, Societe Generale, Swarovski, Yazaki, PWC i NIS) razmenili znanja i iskustva, i pružili „saputnicima“ sjajan ugođaj tokom putovanja kroz „galaksiju“ kompenzacija i beneficija. Prodiskutovane su specifične pozicije na srpskom tržištu, strateški plan borbe za talente i performere, kao i značaj prepoznavanja kojim analitičkim „data-galaktikama“ težiti.

Svestan činjenice da su kvalitetni i motivisani zaposleni ključni uslov za uspešan biznis, NIS tradicionalnom organizacijom konferencije u oblasti kompenzacija i beneficija nastoji dodatno da unapredi svoju praksu u oblasti ljudskih resursa, ali i da doprinose razvoju celokupne HR zajednice. NIS grupa angažuje oko 11.000 radnika i jedan je od najatraktivnijih i najpoželjnijih regionalnih poslodavaca čija HR praksa postaje uzor i drugim kompanijama. Kao jedan od vodećih energetskih sistema u jugoistočnoj Evropi NIS teži da i njegovi zaposleni budu lideri u oblastima kojima se bave i da budu u mogućnosti da u potpunosti odgovore na sve zahteve savremenog poslovanja. Zbog toga NIS neprestano ulaže u profesionalni razvoj zaposlenih, a za njihove obuke je samo u 2017. godini kompanija izdvojila oko 200 miliona dinara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...