NIS pomogao rekonstrukciju kulturnog simbola Pančeva

BM

Dom omladine Pančevo, koji predstavlja kulturni simbol ovog grada, rekonstruisan je uz podršku NIS-a. Stvoreni su uslovi za rad mladih muzičara i drugih umetnika, kao i za održavanje raznih manifestacija, što će doprineti razvoju kulturnih vrednosti grada.

Kompanija NIS je u okviru programa Zajednici zajedno podržala uređenje i rekonstrukciju dela zgrade Doma omladine u Pančevu.

Svečanom predstavljanju realizacije projekta prisustvovali su Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada u NIS-u i Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo.

Dom omladine Pančevo predstavlja kulturni simbol grada, a podizanjem funkcionalnosti i adaptacijom delova zgrade stvoreni su uslovi za rad mladih muzičara i drugih umetnika, kao i za održavanje raznih manifestacija, što će doprineti razvoju kulturnih vrednosti grada. Takođe, rekonstrukcijom dela zgrade obezbeđen je i nesmetani prilaz osobama sa invaliditetom, koje će ravnopravno moći da učestvuju u svim kulturnim događajima u ovoj instituciji.

NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru konkursa društvene odgovornosti Zajednici zajedno - sa ciljem promocije i razvoja tradicionalnih i kulturnih vrednosti  Pančeva.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, istakao je dobru saradnju lokalne samouprave sa NIS-om na velikom broju projekata.

„Saradnja NIS-a i Grada Pančeva je odlična. Ja sam zahvalan NIS-u što smo nakon mnogo godina zajedničkog rada na realizaciji programa Zajednici zajedno doneli odluku da se sredstva, pre svega, ulažu u infrastrukturu, jer je to ono što ostaje i što najviše znači svim našim sugrađanima. Hteo bih da zahvalim NIS-u što svoju društvenu odgovornost ne iskazuje samo kroz program Zajednici zajedno nego i kroz mnogo drugih projekata u Pančevu“, rekao je Pavlov.

Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada, rekao je da je za NIS čast što je imao priliku da učestvuje u modernizaciji zgrade Doma omladine, jer je reč o ustanovi koja ima veliki značaj za razvoj kulture Pančeva i mladu populaciju.

„Želeo bih da istaknem da je, pored ovog, NIS u okviru programa Zajednici zajedno u Pančevu podržao na konkursu 2017. godine još četiri projekta iz oblasti kulture, sporta i ekologije. Nama u NIS-u je izuzetno stalo da se lokalna zajednica ovde u Pančevu razvija, da se razvijaju sport, ekologija i ubuduće ćemo nastaviti da podržavamo lokalnu zajednicu“, istakao je Gagić.

Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo, zahvalila je NIS-u na podršci tokom modernizacije zgrade Doma omladine.

„Zahvaljujući programu Zajednici zajedno mi smo uspeli da nastavimo rekonstrukciju Doma omladine i učinimo ga pristupačnijim za osobe sa posebnim potrebama. Za Dom omladine je veoma značajna i rekonstrukcija muzičkog studija, koji godinu i po nije radio zbog neuslovnosti. Ono što bih istakla kao poseban značaj ovog projekta je da mladi neće samo provoditi svoje vreme u lepom prostoru, već će u slobodnom vremenu biti kreativniji i produktivniji“, rekla je Marija Jević.

Nakon obraćanja, prisutni su obišli renovirane prostorije Doma omladine i prisustvovali prigodnom kulturno-umetničkom programu.

U skladu sa svojim korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, kompanija NIS već devet godina zaredom podržava i ostvaruje partnerstvo sa 11 gradova i opština u Srbiji. Do sada je podržano više od 900 projekata koji su doprineli socijalno-ekonomskom razvoju opština i gradova, a u koje je uloženo više od milijardu dinara. Za potrebe građana, kompanija NIS je konkursom u 2017. godini u Pančevu podržala pet projekata iz oblasti kulture, sporta i ekologije za koje je izdvojeno 15 miliona dinara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...