Hakovanjem do inovacija

BM

Proglašeni pobednici prvog NIS hakatona, a pobedničke „digitalne“ ideje hakatona uskoro bi mogle postati realnost na NIS-ovim pumpama.

Nakon 48-časovnog Hakovanja benzinske stanice, među 10 timova koji su se nadmetali u finalu,  odabrana su i nagrađena najbolja tri rešenja koja potrošačima nude veće benefite za korisnike NIS agro programa, bolje korisničko iskustvo zahvaljujući unapređenom programu lojalnosti Sa nama na put, još bržu uslugu za one koji su stalno u žurbi.

Kao kompanija koja je u svim segmentima poslovanja posvećena konstantnim inovacijama, NIS je u saradnji sa Centrom za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – ICT Hub u Beogradu organizovao prvi NIS hakaton pod nazivom Hakovanje benzinske stanice, čiji su pobednici proglašeni u nedelju 4. marta nakon dvodnevnog takmičenja. Sudeći po pozitivnim komentarima članova žirija, u kojem su bili predstavnici NIS, ICT Hub i IT kompanije 30 Hills, pobedničke „digitalne“ ideje hakatona uskoro bi mogle postati NIS-ova realnost.

Pobednici prvog NIS hakatona nisu krili oduševljenje, a bili su i jednoglasni u tome da su se potajno nadali nagradi, te da ih još više raduje mogućnost dalje saradnje sa kompanijom NIS.

„Mislimo da bi prvo trebalo da razvijamo inovativna rešenja ovde, koja će najpre pomoći unapređenju poslovanja u Srbiji, a potom  i van granica“, izjavili su članovi pobedničkog tima Vudumani.

NIS hakaton je izazvao veliko interesovanje. Što se vidi i po više od 50 prijavljenih timova, od kojih je najboljih 10 ušlo u takmičarsku konkurenciju. Ovo je jedan od prvih koraka saradnje NIS i ICT Hub-a. U skladu sa svojim strateškim opredeljenjem, okrenuta ka budućnosti, kompanija NIS će i u narednom periodu sa start up zajednicom nastaviti rad na digitalnoj transformaciji, isitče se u saopštenju iz NIS-a.

„Tokom dva dana ozbiljnog rada Hakovanje benzinske stanice iznedrilo je brojne inovativne ideje talentovanih ljudi, koje su premašile naša visoka očekivanja. Kompanija NIS jako puno ulaže u inovacije, zbog čega smo i ovog puta tražili nešto izuzetno i mislim da smo izuzetno i dobili. Ponuđena rešenja, sa stanovišta biznisa, targetiraju različite segmente poslovanja benzinske stanice, od povećanja prodaje, preko unapređenja prodajnog procesa i boljeg korisničkog iskustva. Sa stanovišta tehnologije i digitalne transformacije videli smo vrlo raznolika rešenja od blockchain-a, big data, do veštačke inteligencije“, izjavila je nakon proglašenja pobednika Olivera Vujnović, direktorka IT sektora NIS-a.

NIS je za pobedničke timove obezbedio nagradni fond u ukupnom iznosu od 5.000 evra, a svim učesnicima zajedno sa ICT Hub-om tokom dvodnevnog neprekidnog trajanja prvog NIS hakatona omogućio vrhunske uslove za rad na softverskim rešenjima, uz značajnu mentorsku podršku predstavnika kompanije i ICT Hub-a.

„Dosta vremena je trebalo da se jedan ovako kvalitetan događaj isplanira. Hvala partnerima iz kompanije NIS na podršci i otvorenosti za sve sugestije tokom organizacije. Zadovoljstvo je videti da se velike korporacije danas sve više okreću start up zajednici, mladim, inovativnim, talentovanim ljudima koji mogu da pomognu da njihovi biznisi budu uspešniji u budućnosti. Ovaj hakaton je primer za to“, zaključio je Dušan Vukanović iz ICT Hub-a.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...