Hakovanjem benzinske stanice do zadovoljnog potrošača

BM

Čak 48 sati bez prekida, od sinoć do 4. marta 2018. godine, traje takmičenje - prvi NIS hakaton „Hakovanje benzinske stanice“, u kome se četvoročlani timovi nadmeću u kreiranju inovativnih softverskih rešenja razvoja koncepta benzinskih stanica na način koji će stanice učiniti još atraktivnijim za potrošače. (foto: obraćanje Pavela Kandalinceva, zamenika direktora Bloka promet za maloprodaju u NIS-u)

Tokom sinoć započetog trodnevnog takmičenja, koje se održava u prostorijama Centra  za inovacije Playground četvoročlani timovi nadmetaće se u kreiranju inovativnih softverskih rešenja razvoja koncepta benzinskih stanica na način koji će stanice učiniti još atraktivnijim za potrošače.

U organizaciji  kompanije NIS i Centra za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – ICT Hub u Beogradu je počeo prvi NIS hakaton pod nazivom „Hakovanje benzinske stanice“.

U takmičenju učestvuje 40 takmičara, a nagradni fond za tri najbolja rešenja iznosi ukupno 5.000 evra. O pobednicima hakatona odlučiće komisija koja je sastavljena od osam članova - šest iz NIS-a i po jedan član iz ICT Hub-a i kompanije 30Hills. Kompanija NIS je, pored finansijske podrške, tokom celog trajanja hakatona za takmičare obezbedila mentorsku podršku stručnjaka iz oblasti IT-a, marketinga i biznisa, kao i povoljne uslove za nadmetanje – savremenu opremu, inspirativan prostor, brz internet i prostorije za odmor.

Hakaton traje 48 sati bez prekida, do 4. marta 2018, kada će biti predstavljeni pobednički timovi, a pored novčanih nagrada za najbolje razvijene koncepte i inovativna rešenja postoji mogućnost podrške u daljem razvoju i komercijalnoj primeni.

Na početku događaja, takmičarima su se obratili predstavnici kompanije NIS, Olivera Vujnović, direktorka IT-a, Pavel Kandalincev, zamenik direktora Bloka promet za maloprodaju, Marija Halar, direktor Direkcije za marketing Bloka Promet i Snežana Đurović, direktor Sektora za IT, koji su sa aspekta kompanije objasnili glavne smernice poslovanja benzinske stanice NIS-a, najznačajnija rešenja koja su do sada primenjena i predstavili IT arhitekturu NIS-a. Predstavnik ICT Hub-a Dušan Vukanović takmičarima je  pojasnio pravila takmičenja.

„NIS jako puno investira u nove tehnologije, bilo u domenu tehnološkog procesa, pa i u IT. Ovo je za nas zaista jedan poseban događaj jer je ovo prvi put da NIS kao velika korporacija radi direktno sa IT startap zajednicom. Tema koju smo danas postavili za takmičare je za nas jako važna tema, u pitanju je benzinska stanica, nazvali smo je hakovanje benzinske stanice. Slogan naše kompanije je „Budućnost na delu“ i mi večeras zaista imamo primenjenu budućnost na delu jer se nadam da ćemo ovaj vikend definisati nekakvu buduću benzinsku stanicu i uverena sam da će najbolje ideje postati NIS-ova realnost“, rekla je Olivera Vujnović, poželevši dobrodošlicu takmičarima, a Dušan Vukanović, predstavnik kompanije ICT Hub je, prilikom predstavljanja tema hakatona, izjavio: „Razlog zašto smo večeras ovde je podrška korporacijama. Podrška velikim korporacijama da kroz saradnju sa tehnološkim startapovima, inovativnim talentima, IT profesionalcima, preduzetnicima, jednostavno pokušaju da nađu svoje biznis modele, koji se jako brzo menjaju. Sa NIS-om smo počeli saradnju pre četiri meseca, ali ovo je jednostavno najveći događaj i sjajna je stvar što se za ovaj hakaton prijavilo preko 50 timova, tako da na svaki tim koji je došao  ovde postoji još četiri tima koji nismo na žalost mogli da primimo,  što nam govori koliko je veliko interesovanje kada se velika korporacija otvori ka startap zajednici, ka inovativnim ljudima“.

Takmičenje, organizovano u saradnji sa Centrom za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija, predstavlja prvi korak NIS-a u otvaranju ka startap zajednici, približavanju tehnološkim startapima u sklopu digitalne transformacije kompanije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...