NIS nagrađen za najbolje odnose sa investitorima

BM

U konkurenciji 17 domaćih i regionalnih kompanija NIS je dobitnik je Zlatne plakete Beogradske berze za najbolje odnose sa investitorima u 2017. godini.

NIS a.d. Novi Sad dobitnik je Zlatne plakete Beogradske berze za najbolje odnose sa investitorima u 2017. godini, a ovo vredno priznanje osvojeno je u konkurenciji 17 domaćih i regionalnih kompanija.

NIS je već peti put dobitnik nagrade koja potvrđuje da su transparentno i pravovremeno izveštavanje svih zainteresovanih strana o najvažnijim aktivnostima Društva među strateškim prioritetima kompanije. Zlatnu plaketu je u ime NIS-a primila Jelena Miljuš, rukovodilac Službe za odnose sa investitorima. Priznanje je uručeno na 16. Međunarodnoj konferenciji Beogradske berze koja je juče održana u Beogradu.

Nagrada je dodeljena na osnovu procene 35 kriterijuma otvorenosti kompanija prema investicionoj javnosti, među kojima su i nastup na investitorskim konferencijama u prethodnoj godini, objavljeni aktuelni i istorijski izveštaji, informacije o performansama kompanije na tržištu kapitala (cena akcija i vrednost prometa), prisutnost kompanije na društvenim mrežama, postojanje objavljenih kontakata i audio i video zapisa za investitore na internet prezentaciji kompanije, objavljen kodeks korporativnog upravljanja...

U komisiji koja je odlučivala o priznanjima bili su ugledni finansijski analitičari i univerzitetski profesor. Pored NIS-a priznanje je dobila i kompanija Valamar Riviera iz Poreča koja je dobila plaketu za najveći napredak u kvalitetu odnosa sa investitorima u 2017. godini.

U septembru ove godine NIS-ov veb sajt za investitore (http://ir.nis.eu) dobio je zlatnu nagradu Stevie International Business Award u kategoriji specijalizovanih internet sajtova namenjenih informisanju investitora i akcionara što je još jedna potvrda transparentnog odnosa NIS-a prema investitorima i akcionarima.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...