Zajednici zajedno

BM

NIS je i ove godine izdvojio 110,5 miliona dinara za podršku projektima u lokalnim samoupravama u kojima posluje u okviru konkursa „Zajednici zajedno“.

U okviru ovogodišnjeg konkursa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS podržala je ukupno 42 projekta, koji će doprineti unapređenju kvaliteta života u 11 gradova i opština širom Srbije. NIS je i ove godine izdvojio 110,5 miliona dinara za podršku projektima u lokalnim samoupravama u kojima posluje.

Rezultati konkursa objavljeni su na veb stranici http://zajednicizajedno.nis.eu, kao i na sajtovima lokalnih samouprava. Rok za realizaciju projekata je 30. jun 2018. godine.

Pravo na učešće imale su sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, neprofitne organizacije iz 11 gradova i opština u kojima NIS posluje: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Fokus ovogodišnjeg konkursa bila je podrška kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje. Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: ekologija, nauka/obrazovanje, javno zdravlje, socijalna zaštita, kultura i sport. U svakoj lokalnoj zajednici, na osnovu sprovedenog anketiranja građana i istraživanja ključnih oblasti za ulaganje u sredini u kojoj žive, izabrane su do tri prioritetne oblasti.

Razvoj zajednica u kojima NIS posluje jedan je od strateških prioriteta kompanije. I ove godine kompanija je podržala projekte čiji je glavni cilj unapređenje rada brojnih ustanova i kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Iz NIS-a ističu da program „Zajednici zajedno“ sprovode već devet godina. Do sada je podržano više od 900 projekata, koji su doprineli socijalno-ekonomskom razvoju opština i gradova u kojima kompanija posluje. Kroz ovaj program podrške lokalnim zajednicama NIS je donirao više od 900 miliona dinara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...