Akademci sa Jejla gosti NIS-a

BM

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a održao je akademcima sa Jejla predavanje o poslovanju, transformaciji i planovima za buduće poslovanje kompanije u skladu sa principima održivog razvoja. Studenti Škole za menadžment ovog američkog univerziteta posetili su NIS-ovu rafineriju nafte u Pančevu i benzinsku pumpu Gasprom

Negujući saradnju sa međunarodnim i domaćim obrazovnim institucijama kompanija NIS ugostila je danas u Beogradu studente Škole za menadžment američkog Univerziteta Jejl (Yale School of Management) i organizovala prezentaciju generalnog direktora NIS-a, Kirila Kravčenka, na temu poslovanja kompanije.

Gosti sa Jejla potom su obišli i Rafineriju nafte u Pančevu, a na kraju posete studenti su imali priliku da borave i na modernoj GAZPROM benzinskoj stanici Dunav.

Tokom predavanja studentima Kiril Kravčenko je govorio o transformaciji NIS-a iz naftno-gasne kompanije u jedan od najvećih vertikalno integrisanih energetskih sistema u jugoistočnoj Evropi, započetoj 2009. godine, dolaskom Gaspromnjefta za većinskog akcionara. Generalni direktor NIS-a takođe je izneo planove za dalji razvoj kompanije, ističući značaj poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja.

NIS-Jejl

U oblasti naučnog rada generalni direktor NIS-a redovno drži ovakve master-klasove studentima različitih poslovnih škola, poput Internacionalne škole za menadžment iz Bleda ili Poslovne škole INSEAD, navedeno je u saopštenju NIS-a uz napomenu da mu u radu sa studentima asistira Nadežda Kokotović, rukovodilac kancelarije NIS-a za saradnju sa evropskim institucijama.

Oko 30 studenata, koje je u poseti NIS-u predvodila profesor Univerziteta Jejl Ivana Katić, obišlo je modernizovanu Rafineriju nafte u Pančevu, gde su im predstavnici Bloka Prerada predstavili Kompleks za blagi hidrokreking i hidroobradu (MHC/DHT), čijom je izgradnjom omogućena proizvodnja motornih goriva Evro 5 standarda. Studenti su imali priliku da vide glavnu komandnu salu Rafinerije i upoznaju se sa planovima za dalju modernizaciju prerađivačkog kompleksa NIS-a.

Predstavnici Bloka Promet su na kraju posete ugostili studente Jejla na benzinskoj stanici Dunav, koja pripada brendu GAZPROM, premijum segmentu u oblasti maloprodaje u Srbiji i regionu. Studentima je predstavljen koncept regionalnog razvoja brenda benzinskih stanica GAZPROM kojim upravlja NIS i potrošačima nude vrhunska goriva u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Rumuniji.

Profesorka Ivana Katić, koja je i prošle godine bila u poseti NIS-u kaže da je impresionirana onim što NIS čini da se razvija uprkos izazovima.

„Ono što me je posebno zadivilo i na šta sam ponosna, kao neko ko radi u obrazovanju jesu ulaganja NIS-a u saradnju sa obrazovnim i naučnim institucijama. Odlična je i praksa koju imate u radu sa mladima, jer je to ono što Srbiji treba“,  izjavila je profesorka Katić.

Fedor Panfilov, student Jejla je rekao da mu je posebno bilo interesantno da u prezentaciji generalnog direktora NIS-a čuje na koji način se kompanija suočila sa krizom u naftnom sektoru.

NIS-Jejl-KK

„Bio sam iznenađen kada sam čuo kako je NIS spremno dočekao krizu i delovao proaktivno. Ukratko, moji utisci su vrlo pozitivni“, rekao je Panfilov a njegova koleginica, Kejtlin Folstrom kaže da je vrlo zadovoljna turom koja je organizovana za studente u Pančevačkoj Rafineriji. „Mislim da je Rafinerija vrlo moderna i iznenađena sam koliko je čista. Impresionirana sam fokusom na HSE, i drago mi je da kompanija NIS poklanja veliku pažnju tome.“


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...