Nagrada za dizajn

BM

„Čak četiri rada su mi ušla u finale što je za sada najveći moj uspeh“, kaže Pavel Surovi, dizajner iz Kisača kod Novog Sada
(ilustracija - jedan od nagrađenih radova našeg dizajnera)

Pavel Surovi, grafički dizajner iz Kisača ušao je i ove godine sa svoja četiri rada u finale prestižnog svetskog takmičenja u dizajnu Hiiibrand koje se održava u Kini. Ove godine je prijavljen 1.051 rad iz 40 država. Ocenjivanje radova trajalo je dva meseca. Žiri je finaliste proglasio nakon dva kola strogog ocenjivanja i selekcije radova. 

srpski-dizajner-pavel-surovi

Pavel Surovi

„Čak četiri rada su mi ušla u finale što je, za sada, najveći moj uspeh – radovi Pecaroš, Jelovnik i Nova iskra su finalisti u kategoriji profesionalni logo a Kraljevsko pivo King's beer je finalista u kategoriji profesionalni dizajn pakovanja. Žiriju su se najviše svideli moji tipografski logotipovi koje u sebi sadrže i znak koji je ujedno ukonponovan u slova a može da se upotrebljava i kao sam simbol t.j. kao skraćeni logo. Sa ovim stilom sam do sada osvojio i predhodnih godina nagrade", govori Pavel Surovi o svom iskustvu sa svetskog takmičenja u Kini. 

pecaros

„Pecaroš je projekat koji sam radio za onlajn prodavnicu ribolovačke opreme u Srbiji. Jelovnik predstavlja novu onlajn uslugu koja treba da počne sa radom u septembru i namenjena je prevashodno za restorane gde mogu da sastavljaju svoje dnevne menije i ostale ponude po gradovima širom Srbije.

novaiskra

Rad Nova iskra sam radio u sklopu moje lične prezentacije kada sam konkurisao u dizajnersku zajednicu.

King's Beer je već osvojio jednu bronzanu medalju u Americi. Inspirisao sam se bojama i životinjama kraljevskog doba kako bih dočarao kraljevsku tradiciju lova i preneo je na etiketu. Divlje svinje predstavljaju crno pivo, zeleno pivo jeleni a braon, naravno, lavovi jer lav je kralj.“ 

kingsbeer

„Presrećan sam što mogu svake godine da prezentujem Srbiju u svetu. Nominacije i nagrade su za mene veliki prestiž i pohvala za mukotrpan rad a najveće zadovoljstvo mi predstavlja što svetski autoriteti iz oblasti brendinga i grafičkog dizajna iz različitih delova sveta upravo biraju i ocenjuju moj dizajnerski rad kao kvalitetan i interesantan", završava srećno Pavel.

Pavel Surovi već ima brojne nagrade u svom portfoliju. Sa Divom je osvojio nagradu za najbolji brend sveta. Na AdPrintFestivalu dodeljen mu je „oskar za najbolji osmišljen identitet u Evropi“. Ima dve osvojene bronze u kategoriji profesionalni logo i bronzu za pakovanja vina osvojenu u Americi. Više od 50 njegovih radova je objavljeno u magazinima i knjigama širom sveta.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...