Nemci nude Slovačkoj vladi za 49 posto telekoma 900 miliona evra

M.L.

Dojče telekom je već vlasnik većinskog udela u ovoj firmi

Nemačka firma Dojče (Deutche) Telekom, DT) koja je većinski vlasnik Slovak Telekoma (ST) pregovara s vladom Slovačke o kupovini preostalog udela od 49 posto u državnoj svojini.  Ponuđena je, kako tvrdi agencija Blumberg, cena od  900 miliona evra o čemu bi vlada trebalo da se odluči do kraja ove nedelje.

Državni udeo u Telekomu, slovačka vlada je najpre htela da proda preko javne ponude akcija. Međutim, ministar finansija je Peter Kažimir je prošle nedelje saopštio da se neće akcije Telekoma prodavati na ovaj način jer je dobijena bolja ponuda od strateškog investitora, čije ime nije, ipak, obznanio. Ukratko, na berzi je ponudom generirana cena od 17,7 evra za akciju što znači da bi za celi prodavani 49-postotni udeo, cena iznosila 750 miliona evra.

Posle toga Blumberg i Rojters su objavili informaciju da je taj interesent koji će platiti više 150 miliona evra nego što taj udeo vredi na berzi, niko drugi nego Dojče telekom koji već drži većinski udela u ovoj slovačkoj firmi.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...