Telenor reciklirao 100.000 telefona

Autor:   BM

Kompanija Telenor saopštila je danas da je, zahvaljujući programu reciklaže, za četiri meseca prikupljeno više od pet tona elektronskog otpada i reciklirano više od 100.000 mobilnih telefona. Svi građani koji su na ovaj način ekološki odložili svoj stari uređaj dobili su vaučer za kupovinu novog, bez obzira na to da li su korisnici Telenor mreže. (Foto: Pixabay)

Akcija se nastavlja i tokom meseca avgusta i svaki zainteresovani građanin može da, u bilo kojoj Telenorovoj prodavnici na teritoriji Srbije, donese na reciklažu stari telefon i dobije vaučer u iznosu od 7.000 dinara koji može iskoristiti u roku od 30 dana, a namenjen je za kupovinu novog telefona ili pametnog sata, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Fonet.

U saopštenju se dodaje da pet tona elektronskog otpada uključuje 1,6 tona bakra, 3,5 kilograma srebra, 3,4 kilograma zlata i 1,5 kilograma paladijuma.

Više od 90 odsto mase materijala mobilnog telefona može da se reciklira i ponovo upotrebi, čime se smanjuje količina otpada koju proizvodimo, kao i eksploatacija ruda potrebnih za proizvodnju telefona, saopštio je Telenor.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...