Rio Tinto i Schneider Electric rade na razvoju tržišnog ekosistema

Autor:   BM

Kompanije Rio Tinto i Schneider Electric potpisale su sporazum o saradnji, čiji je cilj razvoj cirkularnog i održivog tržišnog ekosistema, ističe se u današnjem saopštenju i objašnjava da francuska firma za energetska rešenja postaje kupac metala rudarske kompanije, koji su proizvedeni uz manju emisiju ugljenika. (Foto: Pixabay)

Kompanije širom sveta obećavaju nultu emisiju ugljenika do 2050. godine, u skladu sa Pariskim sporazumom o klimatskim promenama koji predviđa ograničenje globalnog porasta temperature na 1,5 stepeni Celzijusa.

Da bi to postigle, korporacije koje imaju visoku emisiju ugljenika, kao što su rudarske kompanije, postavljaju kratkoročne i srednjoročne ciljeve koje mogu ostvariti zahvaljujući partnerstvima i tehnološkim inovacijama, objašnjava se u saopštenju.

Partnerstvo kompanija Rio Tinto i Schneider Electric, kako se najavljuje, trebalo bi da pomogne ubrzanju rešenja za dekarbonizaciju i obnovljive izvore energije kombinovanjem nisko-ugljeničnih materijala sa najsavremenijom digitalnom tehnologijom.

Kompanija Schneider Electric, koja prodaje proizvode u rasponu od punjača za električne automobile do industrijske robotike, koristiće "zelenije proizvode", sa niskim sadržajem ugljenika koje Rio Tinto proizvodi uz pomoć obnovljive energije, kao što su aluminijum i bakar, ruda gvožđa i borati, navodi se u saopštenju.

Zauzvrat, Rio Tinto će koristiti izvore energije sa niskom emisijom ugljenika, kao i industrijske usluge kompanije Schneider Electric. Kompanije će zajedno raditi na razvoju digitalnih platformi, tehnologija i rešenja u lancu snabdevanja metalima da bi se dodatno doprinelo efikasnoj dekarbonizaciji.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...