Junajted grupa se pridružila inicijativi za smanjenje ugljen-dioksida

Autor:   BM

Junajted grupa, holandska multinacionalna telekomunikaciona kompanija saopštila je danas da se pridružila inicijativi Naučno zasnovani ciljevi (SBTi), projektu koji ima za cilj da podstakne korporativne akcije koje se odnose na smanjenje emisija ugljen-dioksida u borbi protiv klimatskih promena. (Junajted Grupa se obavezala da će tokom naredna 24 meseca odrediti klimatske ciljeve kompanije i poslati ih na ocenu i odobrenje. Foto: Pixabay)

Holandska multinacionalna kompanija Junajted grupa (United Group), prisutna u zemljama Balkana kao jedan od vodećih provajdera telekomunikacionih usluga i medija saopštila je da se pridružila redovima više od 1.000 vodećih svetskih kompanija koje su se obavezale da će preduzeti mere povodom klimatskih promena i smanjiti svoje emisije ugljen-dioksida.

„Ovo je logičan korak na našem putu da imamo aktivniju ulogu u stvaranju održivog razvoja… Na ovaj način ćemo moći da podstaknemo promene na tržištima na kojima Grupa posluje“, navela je izvršna direktorka Junajted grupe Viktorija Boklag u saopštenju, objavljenom na sajtu kompanije.

Navodi se takođe da se Junajted Grupa obavezala da će tokom naredna 24 meseca odrediti klimatske ciljeve kompanije i poslati ih na ocenu i odobrenje.

Junajted grupa se pridružila inicijativi za smanjenje ugljen-dioksida
Klimatske akcije kompanija se baziraju na naučnim metodama koje treba da ukažu kako i koliko brzo treba smanjivati emisije gasova kako bi se sprečili najgori efekti klimatskih promena. (Izvor: United Group)

SBTi je globalna inicijativa koja pruža podršku kompanijama u definisanju ciljeva smanjenja štetnih gasova na osnovu najnovijih naučnih dostignuća i ciljeva definisanim Sporazumom o klimatskim promenama Ujedinjenih nacija potpisanim u Parizu 2016. godine, odnosno Pariskog sporazuma.

Naučno zasnovani ciljevi treba da ukažu kompanijama kako i koliko brzo treba da smanje emisiju gasova kako bi sprečili najgore efekte klimatskih promena.

Inicijativa je projekat globalne saradnje između Svetskog instituta za resurse (WRI), Projekta za objavljivanje količine emisija ugljenika (CDP), Svetskog fonda za prirodu (WWF) i Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija (UN Global Contract).

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...