Nestle: Fabrika u Surčinu dnevno prečisti 65.000 litara vode

Autor:   BM

Kompanija Nestle je danas saopštila da njena fabrika u Surčinu svakog dana prečisti 65.000 litara vode i učini je bezbednom za korišćenje. (Nestle u Srbiji ima najsavremenije postrojenje za preradu otpadnih voda, što je omogućilo da se prošle godine prečisti 24.000 kubnih metara vode. Foto: Nestle.rs)

Nestle u Srbiji ima najsavremenije postrojenje za preradu otpadnih voda, što je ujedno i najveća lokalna investicija te kompanije, od 1,2 miliona evra, saopštila je ta multinacionalna kompanija, koja je svetski lider u proizvodnji hrane i pića.

Bunar s crpnom stanicom kapaciteta šest litara u sekundi i separator koji izdvaja ulje i mast iz kišnice, u koji je uloženo 120.000 evra, deo su infrastrukture fabrike Nestle za prečišćavanje i uštedu vode.

U kompaniji Nestle ističu da u poslovanju primenjuju stroga pravila za očuvanje, prečišćavanje i uštedu vode, kao i da je 2020. godine prečišćeno 24.000 kubnih metara vode.

Kompanija koja je već 16 godina prisutna u Srbiji, ističe da vodi računa o tome da sva voda koja se vraća u vodotoke bude u potpunosti čista i ne predstavlja opasnost po okolinu.

Nestle
Nestle fabrika u Surčinu je 2019. godine prva u Srbiji postigla cilj "Zero Waste to Landfill", što znači da ni gram otpada ne završava na deponijama, već se reciklira ili koristi u druge svrhe. (Izvor: Nestle.rs)

Direktorka fabrike Nestle u Surčinu, Tanja Žigić, ocenila je da je Nestle modernizacijom procesa proizvodnje i investicijama u fabriku, Nestle "uspeo da napravi značajne uštede i dodatno sačuva životnu okolinu".

Smanjenje dimenzija ambalažnog materijala je jedan od načina na koji je to omogućeno, tako da sada godišnje troši 50 tona tog materijala manje, čime je i štetna emisija ugljen dioksida smanjena za 56 tona.

Navela je da je ta fabrika 2019. godine prva u Srbiji postigla cilj "Zero Waste to Landfill", što znači da ni gram otpada iz fabrike ne završava na deponijama, već se reciklira ili koristi u druge svrhe.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...