Tojota razvila modul gorivnih ćelija koji otvara put vodoniku

Autor:   BM

Japanski proizvođač automobila Tojota, razvila je svoj prvi modul gorivnih ćelija primenjiv u različitim vozilima, uz očekivanje da će veća upotreba vodonika kao goriva doprineti značajnijem smanjenju štetne emisije ugljen-dioksida. (Prodaja sistema gorivnih ćelija spakovanog u modul bi trebalo da počne na proleće ove godine. Foto: Tojota)

Japanski proizvođač automobila Tojota (Toyota Motor Corporation), predstavila je u petak prvi modul gorivnih ćelija, spreman za ugradnju u različite modele vozila, što se odnosi na kamione, autobuse, vozove i brodove, kao i statične generatore električne energije za električna vozila.

Prodaja sistema gorivnih ćelija spakovanog u modul bi trebalo da počne na proleće ove godine ili nešto kasnije, navodi se u saopštenju japanske kompanije bez otkrivanja cene ovog proizvoda.

„Modul je postigao vrhunsku gustinu izlaza po jedinici zapremine“ ocenila je Tojota.

Najveći proizvođač automobila na svetu očekuje da će se na ovaj način podstaći upotreba vodonika kao goriva, što bi bio dodatan podsticaj smanjenju štetne emisije ugljen-dioksida, kao i da će doprineti prelasku automobilske industrije na električna vozila.

Međutim, u svojim strateškim planovima, Tojota ne gleda isključivo na električne automobile kao na budućnost auto-industrije.

Tojota
Tojota već decenijama radi na istraživanjima vodonika kao goriva budućnosti, koji sagorevajući u gorivnim ćelijama kao produkt ima čistu vodu. (Izvor: Tojota)

Nedavno je Akio Tojoda, prvi čovek Tojote izjavo da je povodom električnih automobila previše uzbuđenja, kada se u obzir uzme složenost i cena infrastrukture koja treba da prati masovnu elektrifikaciju saobraćaja.

U skladu sa tim, Tojota, koja raspolaže svim potrebnim resursima, već decenijama radi na istraživanjima vodonika kao goriva budućnosti, koji sagorevajući u gorivnim ćelijama kao produkt ima čistu vodu.

Rezultat je predstavljanje nove generacije luksuznog automobila Mirai u decembru prošle godine.

Međutim, novi model Mirai do sada nije naišao na veliko interesovanje kupaca. Ukupno gledano, Tojota ne uspeva da pridobije kupce da se okrenu vozilima na gorivne ćelije (FCV), navodi specijalizovani portal Autoblog.

Navodi se takođe da sektor vozila na gorivne ćelije ne uspeva da se nametne na tržištu kao primenljiva tehnologija, uprkos podršci koju japanska vlada pruža tom sektoru industrije.

Tojota
Modularni sistem teži između 240 i 250 kilograma, i biće ponuđen u konfiguracijama za položenu ili uspravnu ugradnju, a snaga izlazne električne energije po jednom modulu je 60 ili 80 kilovolti. (Izvor: Tojota)

Za sada, najveće prepreke masovnoj zastupljenosti vozila sa gorivim ćelijama su i dalje nedostupnost punionica vodonikom, velik pad vrednosti u drugoj prodaji, kao i opravdan mogući rizik od eksplozije sistema napunjenog vodonikom.

Ipak, Tojota i dalje smatra da svojim novim modelom Mirai koji koristi vodonik kao gorivo može i treba da privuče populaciju koja će ga prihvatiti.

S tim u vezi, u saopštenju japanske kompanije se navodi da “preduzimaju razne inicijative ka stvaranju vodoničnog društva“, kao i da je kroz svoja iskustva Tojota naučila da mnoge kompanije koje koriste proizvode industrije gorivnih ćelija upravo “traže sisteme gorivnih ćelija koji se lako mogu prilagoditi njihovom sopstvenom proizvodu.“

Zato je Tojota odlučila i da predstavi integrisani sistem gorivih ćelija koji bi ponudila zainteresovanim proizvođačima vozila.

Tojota
Modularni sistem gorivnih ćelija svoju osnovu ima u pogonu nove generacije luksuznog modela Mirai, a Tojota je odredila da će se proizvoditi u fabrici Honša u japanskoj prefekturi Aiči. (Izvor: Tojota)

Tojotin novi sistem koji uključuje gorivu ćeliju i bateriju biće ponuđen kao odvojene komponente ili ceo sistem postavljen u hibridni modul, spreman za instalaciju u različite tipove vozila.

U japanskon gigantu kažu da postoji potražnja za ovakvim sistemom, koji se može lako prilagoditi konkretnoj pogonskoj jedinici.

Modularni sistem teži između 240 i 250 kilograma, i biće ponuđen u konfiguracijama za položenu ili uspravnu ugradnju, a snaga izlazne električne energije po jednom modulu je 60 ili 80 kilovolti.

Modularni sistem gorivnih ćelija svoju osnovu ima u pogonu nove generacije modela Mirai, a Tojota je odredila da će se proizvoditi u fabrici Honša u japanskoj prefekturi Aiči.

Inače, osim Tojote, južnokorejski Hjundai takođe radi na tehnologiji vodoničnih gorivnih ćelija, dok je tokom poslednjih nedelja nekoliko vodećih proizvođača automobila najavilo povećan fokus na električna vozila.

U pogledu smanjenja nivoa zagađenja do sada je najveću posvećenost tom cilju pokazao američki gigant Dženeral Motors (GM), koji je u januaru saopštio da trasira put ka potpuno električnoj budućnosti, kako bi u potpunosti eliminisao sve emisije izduvnih gasova iz novih modela vozila do 2035. Taj cilj je deo šire strategije GM koji teži da ostvari nultu emisiju gasova do 2040. godine.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...