KLM: Prvi let na održivi sintetički kerozin

Autor:   BM

Holandska avio kompanija KLM je krajem prošlog meseca na letu od Amsterdama do Madrida obavila prvi let u istoriji sa održivim sintetičkim kerozinom, saopšteno je u ponedeljak tokom Međunarodne konferencije o sintetičkom održivom avionskom gorivu održanoj u Hagu, koji je administrativni centar Holandije. (foto: Gorivo je proizvedeno na bazi ugljen-dioksida, vode i obnovljive energije sunca i vetra. Izvor: KLM)

Avion KLM-a, najstarije operativne avio kompanije u svetu je 22. januara na letu od Amsterdama do Madrida koristio smešu od 500 litara održivog sintetičkog kerozina, koji je britansko-holandski naftni gigant Rojal Dač Šel (Royal Dutch Shell) proizveo u svom razvojnom centru u Amsterdamu.

Gorivo je proizvedeno na bazi ugljen-dioksida, vode i obnovljive energije sunca i vetra.

Kako je predočeno na Međunarodnoj konferenciji o sintetičkom održivom avionskom gorivu koju je organizovalo holandsko Ministarstvo infrastrukture i upravljanja vodama u Hagu, ta vrsta goriva garantuje smanjenje emisije ugljen-dioksida za više od 85 odsto.

KLM
Vazuhoplovna industrija odgovorna je za tri odsto globalnih emisija ugljen-dioksida. (Izvor: KLM)

„Ponosan sam na činjenicu da je KLM obavio prvi let tokom kog je korišćen održivi sintetički kerozin, napravljen iz obnovljivih izvora. Prelazak sa fosilnog goriva na obnovljive alternative jedan je od najvećih izazova avio-industrije. Ovaj let pokazuje da smo na pravom putu“, rekao je generalni direktor KLM-a Piter Elbers, navodi se u saopštenju KLM-a.

Kako su naveli učesnici konferencije, ovo sintetičko gorivo će imati mnogo potencijala u budućnosti i potrebno je nastaviti sa radom i razvojem tehnologije koja je neophodna za njegovu proizvodnju.

„Mnogo je izazova pred nama kada je u pitanju razvoj tehnologije koja je neophodna za proizvodnju održivog avio-goriva. Neophodno je da svi međusobno sarađujemo, kako bi se ovaj sektor pravilno razvijao”, rekao je Jurij Sebregs iz kompanije Šel.

KLM
Održivi sintetički kerozin garantuje smanjenje emisije ugljen-dioksida za više od 85 odsto. (Izvor: KLM)

Tokom Međunarodne konferencije u Hagu predstavljene su mnoge inovativne ideje, kao što je plan da se osnuje prva komercijalna fabrika održivog sintetičkog kerozina u amsterdamskoj luci.

Jedan od predloženih projekata je i izgradnja fabrike održivog sintetičkog kerozina u Roterdamu, koja će u proizvodnji koristiti ugljen-dioksid iz roterdamske luke, a cilj je da do 2050. godine sve evropske avio-kompanije koriste sintetički održivi kerozin.

Tim naporima se pridružila i holandska vlada, podržavajući različite inicijative koje podstiču proizvodnju i upotrebu održivog goriva, čineći ga ekonomski isplativim, a jedan od primera konkretne pomoći koju je Holandija pružila je izgradnja prve evropske fabrike bio-kerozina u Delfzejlu.

Inače, vazuhoplovna industrija odgovorna je za tri odsto globalnih emisija ugljen-dioksida (C02).

KLM
Prelazak sa fosilnog goriva na obnovljive alternative jedan je od najvećih izazova avio-industrije. (Izvor: KLM)

Za razliku od drumskog saobraćaja, avioni još uvek ne mogu da pređu na električni ili hibridni pogon, što je i razlog da se radi na razvoju održivog avio-goriva (SAF, sustainable aviation fuel), gde se posebna pažnja posvećuje sintetičkom kerozinu.

Održivo avio-gorivo može biti napravljeno od ugljen-dioksida, vode, zelene električne energije, iskorišćenog ulja za jelo, komunalnog otpada i biomase, ali je za podsticanje proizvodnje i upotrebe potrebno mnogo sredstava kako bi gorivo postalo ekonomski isplativo.

Kako je rekla Kora van Nijuvenheuzen, holandska ministarka infrastrukture i upravljanja vodama, razvijanje održivije avijacije je međunarodni izazov.

„Ovaj let je veliki korak u novom poglavlju avijacije i ova inovacija će biti od izuzetnog značaja u borbi za smanjenje emisije ugljen-dioksida.

Holandska ministarka je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je upravo Holandija prva država koja je primenila inovativno rešenje, kao podsticaj razvoju održivije avijacije i jednom od najefikasnijih načina za smanjenje emisije ugljen-dioksida u vremenu koje dolazi.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...