EY postaje ugljenično neutralan

Autor:   BM

Korišćenjem obnovljivih izvora energije i investiranjem u zelene projekte i inovacije, globalna revizorska i konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) nastavlja da doprinosi borbi protiv klimatskih promena i namerava da smanji svoj ugljenični otisak na minimum do kraja 2021. godine. (foto: Hauyoung Jeon/EPA)

EY je na globalnom nivou postavio ciljeve za značajno smanjenje emisija ugljen-dioksida i posvećen je većem uklanjanju štetnih emisija ugljen-dioksida iz atmosfere nego što ga sama kompanija emituje, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Kroz sedam ključnih tačaka, kompanija je predstavila plan za smanjenje emisija i njihov negativan uticaj na životnu sredinu za čak 40 procenata, uz dugoročniji cilj da se do 2025. godine dostigne nulta emisija gasova sa efektom staklene bašte.

Posvećenost održivosti je sastavni deo (NextWave) strategije kompanije EY kojom nastoji da obezbedi dugoročne vrednosti za klijente, zaposlene i društvenu zajednicu u kojoj posluje.

Planovi za smanjenje ugljeničnog otiska idu u prilog rešenosti kompanije da omogući dugoročan i, pre svega, održivi rast.

Koncept
(Foto: Pixabay)

Kompanija EY namerava da ciljeve koje je postavila ostvari kroz sedam ključnih koraka:

  • Smanjenje emisija uzrokovanih službenim putovanjima za 35 odsto do 2025. godine;
  • Smanjenje potrošnje električne energije u službenim prostorijama i prelazak na obnovljive izvore energije za ostale potrebe;
  • Strukturiranje ugovora o snabdevanju električnom energijom putem virtuelnih ugovora, sa ciljem da se u nacionalne mreže uvede više električne energije nego što EY troši;
  • Snabdevanje EY timova alatima koji im omogućavaju izračunavanje emisija ugljen-dioksida, a zatim i smanjenje štetnih emisija koje nastaju izvršenjem projekata za klijente;
  • Korišćenje prirodnih rešenja i tehnologija za smanjenje štetnih emisija, kako bi se ugljen-dioksid uklonio iz atmosfere;
  • Ulaganje u usluge i rešenja koja će omogućiti klijentima da efikasno i u pravcu ostvarivanja dobiti dekarbonizuju svoje poslovanje, pružajući istovremeno rešenja za druge izazove i mogućnosti vezane za održivost;
  • Obavezivanje 75 odsto dobavljača EY (posmatrano prema potrošnji) da će najkasnije do fiskalne 2025. godine postaviti naučno zasnovane ciljeve smanjenja ugljen-dioksida;

Posvećenost održivosti

U kompaniji EY ukazuju na to da su posvećeni izgradnji boljeg poslovnog okruženja, i da su koraci koje preduzimaju važni na putu dostizanja tog cilja, koji se, kako se ističe, pre svega odnosi na brigu o održivosti i okruženju u kome žive.

„Verujemo da je borba protiv klimatskih promena ključni element za izgradnju boljeg poslovnog sveta. Iako je ovaj izazov jedinstven i razlikuje se od organizacije do organizacije, motivišu nas oni koji postavljaju ambiciozne ciljeve uprkos izazovima sa kojima se suočavaju. Naši zaposleni rado prihvataju izazove i uz njih ukupno 300.000 koji čine kompaniju, ne samo da ćemo transformisati EY kako bi postala lider u održivosti, već ćemo takođe pomoći našim klijentima da učine isto”, rekao je Carmine Di Sibio, predsednik EY Global i izvršni direktor.

Podrška klijentima

Uz napore koje kompanija ulaže kako bi se postigao veći nivo održivosti, EY timovi razvijaju novi set globalnih rešenja, kako bi u tom pogledu pružili podršku i svojim klijentima. Rešenja će se fokusirati na pomoć klijentima da ostvare poslovne mogućnosti kroz održivost i smanjenje emisije ugljen-dioksida, istovremeno štiteći sopstvenu i stvarajući dodatnu vrednost.

Ova inicijativa u skladu je sa pristupom kojim su EY timovi postavili ciljeve održivosti kompanije, kao i plana o smanjenju negativnog učinka emisije ugljen-dioksida.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...