RUSKA POLICIJA HAPSI HOMOSEKSUALCE?

ML

Policija, koja je fotografisala pasoše prisutnih u klubu, među njima i stranaca, nije se izjasnila o ovim hapšenjima, javlja nemačka agencija DPA
(ilustracija, Akcija policije na moskovskoj gej paradi 2011. foto RIA novosti)

Ruska policija sprovela je, na osnovu takozvanog zakona o "suzbijanju ekstremizma", racije u nizu moskovskih noćnih klubova koje su ciljale i na homoseksualce. O tome javlja nemačka agencija DPA, pozivajući se na lokalne medije. Prethodno je ruski Najviši sud u prošli četvrtak zabranio "međunarodni pokret LGBT" i označio ga za "ekstremistički".

Uniformisana lica su, kako opisuju ruski mediji, ušla u noćne klubove, pod izgovorom da traže drogu, pri čemu je nekoliko osoba uhapšeno. Policija, koja je fotografisala pasoše prisutnih u klubu, među njima i stranaca, nije se izjasnila o ovim hapšenjima.  

U poslednje vreme, koje se poklapa sa ratom u Ukrajini, sve češće se vrhovna vlast izjašnjava u prilog "tradicionalnih vrednosti". Istovremeno, u javnosti sve češće se pojavljuju stavovi protiv pobačaja.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...