UKINUTA EMISIJA ATLANTIS RADIO BEOGRADA "2"

M. Obradović

Za sada je nejasno kako je, posle jučerašnje kritike na Programskom odboru RTS-a, došlo do munjevitog "skidanja" emisije Atlantis sa Drugog programa Radio Beograda i ko je to učinio.

Kultna emisija na Drugom programu Radio Beograda, Atlantis, juče je - nezvanično - ukinuta.

Na veb prezentaciji Radio Beograda, Atlantisa više nema u redovnom terminu nedeljom od 17.00. Kako smo saznali, na jučerašnjoj sednici (petak 25. mart) Programskog odbora RTS-a diskutovano je o "neprimerenosti tema" u ovoj emisiji, kao i "jednostranom pogledu sagovornika" na teme o kojima se razgovara.

Prema rečima Branimira Đokića, člana Programskog odbora, na sednici je tu temu otvorio Dragoljub Mićunović koji je kao dokaz doneo diskove sa snimljenim emisijama.


Branimir Đokić

„Većina nas nije znala o čemu se uopšte govori. Mićunović je rekao kako se emisija bavi temama jednostrano i da autorka dovodi sagovornike koji zastupaju neprimerene stavove. Na sednici, što se toga tiče, nije doneta nikakva odluka ili zaključak. Inače, Programski odbor nema pravo da bilo šta ukida, već da daje svoje mišljenje o programu, kritikuje ga ili ukazuje na načine da se poboljša“, kaže Đokić. (Član odbora Zoran Šami, izjavio je da nije prisustvovao sednici i da nije obavešten o čemu se raspravljalo, pa ni da je ova emisija ukinuta. Ostale članove odbora nismo uspeli da pronađemo.)


Dragoljub Mićunović

Đorđe Malavrazić, glavni i odgovorni urednik Drugog programa Radio Beograda je novinaru Balkanmagazina rekao da se povodom toga obratimo sekretarici Programskog odbora, pre nego što je prekinuo vezu i više nije odgovarao na pozive.


Đorđe Malavrazić

S druge strane, Dušan Radulović, direktor Radio Beograda rekao je da je juče obavešten da je emisija ukinuta, ali da se za razloge i objašnjenje obratimo glavnom i odgovornom uredniku, ali je ovaj to uporno izbegavao čitav dan.

„Glavni i odgovorni urednik potpisuje program i on je odgovoran za sve“, izjavio je Radulović.


Dušan Radulović

Tako je, za sada, nejasno kako je došlo do munjevitog "skidanja" emisije Atlantis sa programa Radio Beograda "2" i ko je to učinio.

"Programski odbor zastupa interese gledalaca i slušalaca u celini. Programski odbor razmatra ostvarivanje programske koncepcije Radiodifuzne ustanove Srbije i, u vezi sa tim, upućuje preporuke i sugestije generalnom direktoru i Upravnom odboru piše u prezentaciji RTS-a. Prema tome, za "skidanje emisija" trebalo bi da su nadležni Upravni odbor i generalni direktor RTS-a. Ovako izgleda da se ne zna ko je ukinuo Atlantis, da li je Programski odbor to uopšte i tražio ali – ukidanje emisije se desilo.


Aleksandar Tijanić, generalni direktor RTS-a

U nedelju, 27. marta 2011, od 17.00 časova umesto emisije Atlantis emituje se dokumentarno-dramski program.

Atlantisa nema više u programu ali za one koji nisu slušali ovu emisiju podsećamo na sadržaj iz prethodnih nedelja.

Nedelja, 20. mar 2011, 17.00: U emisiji Atlantis govorimo o novim dokazima u kontekstu dešavanja u Srebrenici u julu 1995. godine.

Nedelja, 13. mar 2011, 17.00: Mercedes Martinez Valdes, ambasadorka Kube u Srbiji, govori za Atlantis o situaciji u Libiji, koja je po mišljenju legende kubanske revolucije i dugogodišnjeg predsednika…

Nedelja, 20. feb 2011, 17.00: U emisiji Atlantis predstavljamo najnoviju studiju profesora Edvarda Hermana i Dejvida Petersona: Politika genocida, koja se nedavno pojavila u prevodu na srpski jezik u…

Nedelja, 13. feb 2011, 17.00: Pukotina između retorike i akcija u Tunisu i Egiptu pokazuje da je tendencija kretanja u svetu: stanje polu-kontrolisanog haosa i nastavak destabilizacionih procesa

Nedelja, 23. jan 2011, 17.00: Gost emisije Atlantis je Noam Čomski, profesor lingvistike na Masačusetskom institutu za tehnologiju...


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...