Vikipedija priprema lansiranje svoje društvene mreže wt:social

M.L.

Osnivač Vikipedije Džimi Vels namerava da "principe Vikipedije prenese u svet društvenih mreža"
(foto, osnivač Vikipedije Džimi Vels)

Na internetu treba uskoro očekivati borbu divova. Najveća internet enciklopedija Vikipedija (Wikipedia), kako javlja AFP, odlučila se da konkuriše najpopularnijoj društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook) mrežom DablVeTi:Sosial (WT: Social) Na tome upravo  radi osnivač Vikipedije Džimi Vels (Jimmy Wels).

Nije nikakva tajna da se posredstvom društvenih mreža ne samo spajaju ljudi nego i da se posredstvom ove platforme šire najrazličitije dezinformacije. I to uprkos tome što oni koji upravljaju ovim mrežama nastoje da to spreče.

Upravo u tome će se od drugih mreža  razlikovati WT: Social. Vels najavljuje da će u stvaranju svake informacije učestovati više  ljudi. "Pokušajte sebi da predstavite društvenu mrežu na kojoj u izradi informacije može sudelovati cela internet zajednica", izjavio je on ali nije precizirao bliže detalje o tome kako će funkcionisati ova nova društvena platforma.

Napomenuo je samo da se internet enciklopedija ne finansira nikakvom reklamom i da njene sadržaje stvaraju isključivo sami korisnici – volonteri. Upravo tako bi trebalo da funkcioniše i ova nova društvena mreža. Glavnu ulogu igraće na njoj volonteri i neće sadržati nikakve reklame.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...