Pravo iz Narodnog muzeja – u Luvr

D. Ćirović

U toku je kampanja na Instagramu #jasamumuzeju, koja posetiocima može da donese karte za Pariz
(ilustracija, prepoznatljiva-'Dupljajska-kolica')

Narodni muzej u Beogradu pokrenuo je Instagram kampanju u kojoj će se posetioci slikati pored omiljenih eksponata, a fotografija sa najviše „lajkova“ biće nagrađena avio kartama za Pariz. Pobednici će, tako, pravo iz srpskog muzeja moći da odu u Luvr.

„Instagram kampanja #jasamumuzeju počela je 23. septembra i traje sve do 1. decembra. Namenjena je, pre svega, korisnicima Instagrama i posetiocima Narodnog muzeja, ali ni oni drugi ne treba da se osećaju izostavljenim, jer u svakom trenutku mogu da postanu korisnici Instagrama, odnosno naši posetioci“, objašnjava za Balkanmagazin Lidija Ham, viši kustos Narodnog muzeja u Beogradu.

Lidija-Ham,-viši-kustos

Lidija Ham, viši kustos

„Na ovaj način postojeću publiku želimo da učinimo što više vidljivom i preko društvenih mreža“, dodaje ona, „a i da ohrabrimo one koji to do sada nisu bili“.

Dok kroz Muzej prolazi zvanična delegacija iz Gane, a pored platna domaćih slikara se fotografišu turisti iz Kine, Lidija Ham dalje kaže da je kampanja „jedan od načina konzumiranja kulturnih sadržaja i uživanja u kulturnoj baštini koju čuva Narodni muzej“.

Čitavoj ideji su se pridružile i brojne javne ličnosti, pa tako na Instagram profilu muzičara Slobodana Trkulje mogu da se vide i njegove fotografije iz Muzeja. Turistička organizacija Srbije redovno poziva korisnike Instagrama, preko svog izuzetno popularnog profila, da se pridruže akciji.

Da bi posetioci postali deo nagradne igre, treba da se slikaju pored odabranih eksponata, da to objave na svom Instagram profilu uz haštag #jasamumuzeju, i uz objavu dodaju lokaciju i profil Muzeja. Izvlačenje će biti nekoliko dana posle završetka kampanje.

„Narodni muzej već duže vreme intenzivno koristi društvene mreže i veb sajt, koji je prošle godine nagrađen kao najbolji za tekuću godinu. Ali, ovo je prva kampanja koja je usmerena samo na Instagram i sa znatiželjom gledamo kako će taj spoj – Narodnog muzeja i Instagrama – da se završi“, zaključuje viši kustos.

Kampanja je pokrenuta u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, turističkim organizacijama Srbije i Beograda, Er Srbijom i najvećim medijskim kućama.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...