Demanti

Povodom teksta u pregledu štampe od 29. avgusta pod naslovom Afera Dajrekt - hapšenja u RTS-u, objavljujemo demanti punomoćnika i objašnjenje redakcije Balkanmagazina
(ilustracija, naslovne strane dnevnih listova od 29. avgusta 2019.)

Povodom teksta u pregledu štampe od 29. avgusta pod naslovom Afera Dajrekt - hapšenja u RTS-u, objavljujemo demanti punomoćnika upućen redakciji Balkanmagazina 12.09.2019 koji smo primili danas.

demanti-1-s

demanti 2

demanti-3-

.Pored ovoga iz baze Balkanmagazina uklonjen je osporeni deo teksta. 

Objašnjenje redakcije

Uz izvinjenje zbog nanete štete klijentu advokata Ugljareviča, dužni smo da podsetimo čitaoce da je u pregledu štampe 29. avgusta Balkanmagazin preneo o ovoj temi samo ONO ŠTO SU POJEDINI DNEVNI LISTOVI TOGA DANA OBJAVILI NA SVOJIM NASLOVNIM STRANAMA.

Uvidom u baze podataka dnevnih listova na internetu od tog datuma, vidi se da su neki, kasnije, izmenili sadržaj izveštaja o ovoj temi ali ostaju štampana izdanja u kojima se vidi da je njihov originalni sadržaj toga dana bio baš onakav kakav je prenet na Balkanmagazinu - od navođenja punih imena i prezimena ljudi koji su pominjani, do formulacije o "raspisanoj potrazi". U prilog ovoj tvrdnji mogu se pogledati štampana izdanja dnevnih novina. Balkanmagazin je samo preneo sadržaje o ovoj temi sa naslovnih strana dnevnih novina, onako kako su tamo objavljeni. 

To ne znači da i Balkanmagazin nije učestvovao u kršenju novinarske etike, samo objašnjava kako je do toga došlo. Izvinjavamo se svima čija su prava povređena onim što je Balkanmagazin preneo iz izveštaja dnevnih novina 29. avgusta 2019. povodom konferencije za štampu ministra policije Republike Srbije.

S. Kačarević, urednik


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...