Dve petine Nemaca smatra da su elektromobili prevara!

Milan Lazarević

Krajnje je vreme da se o budućnosti elektromobila sprovedu najšire stručne diskusije
(foto, radnici prate montažu Baojun E100 električnih vozila u fabrici u Kini)

Da li su elektromobili bolje rešenje za zaštitu klime i onda kada ih pokreće električna energija, proizvedena iz fosilnih izvora? Diskusije o tome su tek počele, a već se pokazuje da su mišljenja o tome izrazito polarizovana. U Nemačkoj se pokazalo u jednoj anketi da čak 40 posto građana smatra da ubrzano uvođenje elektroautomobila podstiče lažni argument o zaštiti planeta od štetnih emisija C02!

Neverica u „ekologičnost“

Kompanija Verofoks (Verofox), koja na nemačkom tržištu upoređuje i analizira cene električne energije isporučilaca, naručila je istraživanje kod agencije Inofakt (Innofact) o stavovima Nemaca prema elektromobilima i njihovom uticaju na zaštitu klime. Iz odgovora 1.082 ispitanika između 16 i 69 godina, kako prenosi agencija DPA, proizilazi da se čak 40 posto njih slaže s tvrdnjom da su elektromobili prevara. Tojest, toliko njih ne veruje da korišćenje elektromobila ima nižu takozvanu ugljeničnu stopu nego automobili sa motorom na unutrašnje sagorevanje.

Na drugoj strani, ostali, tj pristalice korišćenja elektro-auta, smatraju da je i pri korišenju električne energije iz termo-centrala na ugalj elektroauto -  ekologičniji.

Nesaglasnost među stručnjacima

Ovom temom bavila se nedavno i Konferencija o tzv e-mobilnosti koju je u Češkoj organizovao ugledni nedeljnik Euro. Predsednik Asocijacije za elektromobilnost u Češkoj Lukaš Hatas je tom prilikom izjavio da je i elektromobil, napunjen električnom energijom, dobijenom od mrkog uglja,

dva do četiri puta "čistiji" od motora na unutrašnje sagorevanje.

Nasuprot tome, predsednik Unije nezavisnih prodavaca benzina i dizela Ivan Indracek tvrdi da su u celini emisije niže kod benzinskih motora.

Bivši šef čuvenog nemačkog instituta Ifo iz Minhena Hans Verner-Sin (Werner-Sinn) izneo je sasvim suprotnu računicu prema kojoj elektromobili produkuju 11 do 28 posto više CO2 nego vozila iste snage s dizelmotorom, ukoliko koriste električnu energiju iz nemačkog energetskog miksa u kome se nešto više od trećine oslanja na spaljivanje uglja i zemnog gasa.

Nemačko ministarstvo životne sredine, međutim, tvrdi da elektromobili, koristeći energiju iz nemačkog energetskog miksa, ispuštaju 16 do 27 posto manje CO2 na pređeni kilometar nego auto s motorom na unutrašnje sagorevanje.

Posle svega ovoga jasno je zašto čak 40 posto Nemaca "zdravorazumski" smatra da su elektromobili prevara ili bar iluzija da su više ekologični od "klasičnih". Jedini pravi zaključak koji se nameće posle svega jeste da u ovom slučaju treba, kako se narodski kaže, "tri puta meriti, a jednom seći". Kada su računice uglednih eksperta o ekologičnosti elektromobila ovako različite i međusobno suprostavljene, onda bi to bio i najjači razlog da se o svemu ovome moraju sprovesti mnogo šire i dublje studije, nego što ih je bilo dosad, koje bi dovele do kredibilnijih rezultata na kojima treba graditi konsensus o projekcije budućnosti.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...